Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο Βουλευτής Β’ Πειραιά και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης, σχετικά με το Δελτίο Τύπου της 23.02.21 του Συλλόγου Εργαζομένων των Νοσοκομείων Κρατικού Νίκαιας και Δυτικής Αττικής μέσω του οποίου καταγγέλλουν ότι το Νοσοκομείο, με ευθύνη του υπουργείου, λειτουργεί πάνω από ένα χρόνο χωρίς τη σύσταση Συμβουλίου Διοίκησης, καθώς τα αιρετά μέλη του έχουν εκλεγεί από τον Δεκέμβριο του 2019.
Ο Σύλλογος επισημαίνει , τονίζει ο κ. Αλεξιάδης , ότι οι όποιες αποφάσεις του Διοικητή λαμβάνονται χωρίς την έγκριση Διοικητικού Συμβουλίου, παρά με την υποσημείωση πως η απόφαση θα εγκριθεί από το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου(!).
«Πέρα από τη νομική παρατυπία, η δέσμευση για μια σύνθεση Δ.Σ. που θα εγκρίνει αποφάσεις που έχουν ήδη οδηγήσει σε αποτελέσματα, είναι τουλάχιστον προβληματική. Ο Σύλλογος των Εργαζομένων ομιλεί περί δόλου για την αναβλητικότητα της σύνθεσης του Δ. Σ. του Νοσοκομείου, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένας έλεγχος για τις όποιες αποφάσεις λαμβάνονται» επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός.
Οι τρομερές δυσλειτουργίες που παράγονται από τη μη λειτουργία Δ.Σ. σε ένα τόσο μεγάλο νοσοκομείο, εν μέσω μάλιστα πανδημίας, οδηγούν τον Τρύφωνα Αλεξιάδη να ζητά απαντήσεις από το Υπουργείο Υγείας .
Ο κ. Αλεξιάδης καλεί τον υπουργό να ενημερώσει σχετικά με τις ενέργειες ορισμού Συμβουλίου Διοίκησης στο Νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων
Στο Δελτίο Τύπου για την μη λειτουργία Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου (23/02/2021) , οι εργαζόμενοι αναφέρουν συγκεκριμένα :
« Εδώ και πάνω από ένα χρόνο δεν λειτουργεί στο νοσοκομείο μας Διοικητικό Συμβούλιο με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Υγείας. Ενώ τα αιρετά μέλη του ΔΣ έχουν εκλεγεί από τον Δεκέμβριο του 2019 το Υπουργείο Υγείας δεν έχει ορίσει την σύνθεση του.
Αποτέλεσμα του παραπάνω γεγονότος είναι όλες οι αποφάσεις του Διοικητή, νομικά, να είναι στον αέρα. Επίσης προκύπτουν ερωτήματα τα οποία χρήζουν άμεσης απάντησης.
Για πόσο χρονικό διάστημα μπορεί ένας διοικητής να παίρνει αποφάσεις με την υποσημείωση πως η απόφαση θα εγκριθεί από το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου;
Πόσο νομιμοποιημένη είναι μία τέτοια σύνθεση ΔΣ να εγκρίνει αποφάσεις που έχουν ήδη παράγει αποτέλεσμα;
Θεωρούμε πως υπάρχει δόλος για την αναβλητικότητα της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένας έλεγχος για τις όποιες αποφάσεις λαμβάνονται.
Είναι επιεικώς απαράδεκτο σε καιρό πανδημίας να λειτουργεί ένα τόσο μεγάλο Νοσοκομείο χωρίς Συμβούλιο Διοίκησης».