Αφύλακτη και εκτεθειμένη είναι η δημοτική περιουσία της Πάτρας , καταγγέλλει η παράταξη « ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ».
Το στέλεχος της παράταξης , Ηλίας Κωνσταντάτος, απέστειλε σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ σχετικά με το ακίνητο της Αχαϊκής Τράπεζας .
Το ακίνητο και τη γύρω έκταση εξαγόρασε η ΔΕΥΑΠ , όπου στο πρόσφατο ΔΣ της , ενέκρινε μάλιστα και την έκδοση των επιταγών για την ολοκλήρωση της εξαγοράς του ακινήτου της ΑΧΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ με κόστος 1.710.000€.
Στην επιστολή του , το στέλεχος της « ΩΡΑΣ ΠΑΤΡΩΝ» τονίζει ότι ενώ «αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Πατραϊκού λαού αφού εξαγοράστηκε με χρήματα του, έχει μετατραπεί σε ένα ατελείωτο σκουπιδότοπο και σημείο απόρριψης κάθε λογής αντικειμένων (μπάζα, ογκώδη αντικείμενα) με αποτέλεσμα αφενός να επιβαρύνεται το περιβάλλον και να απαξιώνεται το κτίριο, αφετέρου να μειώνεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής, όπως σας επισήμανα και στο ΔΣ της ΔΕΥΑΠ».
Ακόμη επισημαίνει ότι στον περιβάλλοντα χώρο κατασκηνώνουν ομάδες Ρομά και είναι χωρίς περίφραξη και αφύλακτος. Καλεί δε την ΔΕΥΑΠ να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διαφυλαχθεί από τυχόν φθορές, κλοπές το κτίριο αλλά και να ενημερώσει η διοίκηση της πως θα το αξιοποιήσει και με ποιο χρονοδιάγραμμα.
Ο Δήμος Φλώρινας καταδικάζει τις δολοφονίες ζώων με φόλες
Ο Δήμος Φλώρινας εκφράζει τον αποτροπιασμό του και καταδικάζει απερίφραστα την δολοφονία οικόσιτων ή αδέσποτων ζώων με τη ρίψη δηλητηριασμένων δολωμάτων τροφής (φόλες). Πιο πρόσφατο περιστατικό αυτό στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου Φλώρινας το απόγευμα της Παρασκευής 26 Μαρτίου όπου, όπως καταγγέλθηκε, θανατώθηκαν ζώα.
Η θανάτωση και ο βασανισμός ζώων χαρακτηρίζονται ανήθικες και παράνομες πράξεις, που χρήζουν μάλιστα και ποινικών ευθυνών με τη νομοθεσία να είναι αυστηρή, και ασφαλώς δεν συνάδουν με τον πολιτισμό και την παιδεία μας.
Επισημαίνουμε επιπρόσθετα πως οι ενέργειες αυτές είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες και για τη δημόσια υγεία καθώς μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή πολιτών και κυρίως μικρών παιδιών.
Καλούμε τους πολίτες του Δήμου μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να καταγγέλλουν αρμοδίως κάθε παρόμοιο περιστατικό και καταδικάζουμε για άλλη μια φορά κάθε εγκληματική πράξη απέναντι στα ζώα.
Ο Δήμος Φλώρινας θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και θα ζητήσει την παραδειγματική τους τιμωρία.