Ερώτημα τι απέγινε τελικά η προκήρυξη για την χρηματοδοτική ενίσχυση των φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας Κ.ΑΛ.Ο της Αττικής, που είχε εδώ και μήνες υποσχεθεί η διοίκηση Πατούλης ότι θα έβγαινε, κατέθεσε , η παράταξη « ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ», με τον επικεφαλής της , Γιώργο Δημητρίου .
H «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» καλεί τη διοίκηση Πατούλη , να απαντήσει στο Περιφερειακό Συμβούλιος :
1. Για ποιους λόγους δεν δημοσιοποιήθηκε η προκήρυξη υποβολής προτάσεων χρηματοδοτικής ενίσχυσης επενδυτικών σχεδίων για τη δράση 9v – «Επιχορήγηση φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας – Κ.ΑΛ.Ο στη Περιφέρεια Αττικής» – στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής 2014-2020, εντός του δεύτερου 10ημέρου του Φεβρουαρίου 2021 όπως μας διασφάλισε η Αντιπεριφερειάρχης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας κ. Α. Αδαμοπούλου στην Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 10ης Φεβρουαρίου 2021.
2. Ποια η ακριβής ημερομηνία της δημοσιοποίησης της προκήρυξης την οποία αναμένουν 650 φορείς Κ.ΑΛ.Ο.
Επίσης αναφέρει τα εξής :
« Στην 3η/2021 Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, της 10ης Φεβρουαρίου 2021, είχαμε καταθέσει εισήγηση προημερησίας αναφορικά με την ανάγκη άμεσης προκήρυξης υποβολής προτάσεων χρηματοδοτικής ενίσχυσης επενδυτικών σχεδίων για τη δράση 9v – «Επιχορήγηση φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας – Κ.ΑΛ.Ο στη Περιφέρεια Αττικής» – στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής 2014-2020.
Μέσω της εισήγησης ενημερώναμε το Περιφερειακό Συμβούλιο ότι :
1. Σύμφωνα με το ΕΣΠΑ 2014-2020, στο ΠΕΠ της Περιφέρειας Αττικής και στην Προτεραιότητα 9V είχε κατανεμηθεί το ποσόν των 26.490.168 ευρώ το οποίο προοριζόταν για την χρηματοδότηση και την ανάπτυξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στη Περιφέρεια μας.
2. Οι Περιφερειακές Διοικήσεις Ηπείρου και Β. Αιγαίου, είχαν ήδη αναρτήσει τις σχετικές προκηρύξεις, ενώ θα ακολουθούσε σύντομα – εντός του Φεβρουαρίου 2021 – και η ανάλογη προκήρυξη της Περιφερειακής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, με προϋπολογισμό 4.000.000 ευρώ.
3. Η προκήρυξη για την επιχορήγηση φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας – Κ.ΑΛ.Ο στη Περιφέρεια Αττικής αφορά περί τους 650 φορείς Κ.ΑΛ.Ο.
4. Οι Φορείς Κ.ΑΛ.Ο στη Περιφέρεια Αττικής δεν είχαν στηριχθεί οικονομικά ποτέ έως τότε, τόσο κατά τη διάρκεια της κρίσης όσο και στη συνέχεια.
Με το πέρας της ανάπτυξης της εισήγησης μας στη εν λόγω συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν ακολούθησε συζήτηση ή και ψηφοφορία καθόσον η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας κ. Α. Αδαμοπούλου παρενέβη άμεσα δηλώνοντας ότι η προκήρυξη ετοιμαζόταν και ότι θα δημοσιοποιούνταν εντός του επόμενου 10ημέρου, δηλαδή έως και τις 20 Φεβρουαρίου.
Την καταληκτική προθεσμία του δηλωθέντος 10ημέρου ακολούθησαν άλλα 5,5 10ήμερα και, απ’όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, προκήρυξη υποβολής προτάσεων χρηματοδοτικής ενίσχυσης επενδυτικών σχεδίων για την «Επιχορήγηση φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας – Κ.ΑΛ.Ο στη Περιφέρεια Αττικής» – στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής 2014-2020, δεν φαίνεται ακόμη στον συνεργατικό ορίζοντα (sic!!!).
Στο μεταξύ, μετά τις Περιφερειακές Διοικήσεις Ηπείρου, Β. Αιγαίου και Δυτικής Ελλάδας και η Περιφερειακή Διοίκηση Ν. Αιγαίου ανακοίνωσε δημόσια στις 9 Απριλίου ότι προχωρεί στην σχετική προκήρυξη με προυπολογισμό 1.000.000 ευρώ – https://pepna.gr/…/epihorigisi-foreon-koinonikis-kai… – και καλεί τους ενδιαφερόμενους να έλθουν σε επικοινωνία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφερειακής Διοίκησης.

Ως εκ τούτου και δεδομένου ότι:

1. Η Περιφέρεια Αττικής είναι η μεγαλύτερη και η πλέον εύρωστη των Περιφερειών της χώρας, συγκεντρώνει δε τον μεγαλύτερο αριθμό φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας – Κ.ΑΛ.Ο.
2. Η εν λόγω οικονομική ενίσχυση, που ανήκει δικαιωματικά στους φορείς Κ.ΑΛ.Ο, δεν στοχεύει παρά :
– Στη δημιουργία/ενίσχυση παραγωγικών εγχειρημάτων αυτοδιαχείρισης και συλλογικής κοινωνικής επιχειρηματικότητας.
– Στη μείωση της ανεργίας κυρίως ευάλωτων και ειδικών ομάδων του πληθυσμού. – Στην ενίσχυση της απασχόλησης με τη δημιουργία νέων θέσεων”.

Προηγούμενο άρθροΓια αντεργατικές μεθοδεύσεις καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Ανταρσία-ΣΥΡΙΖΑ στο Κερατσίνι το ΚΚΕ
Επόμενο άρθροΜ.Γιάγκας : Οι πονηριές είναι επικίνδυνες και δεν καλύπτουν την ανικανότητα*