Στο μεγάλο-«στρατηγικό» λάθος ,με το οποίο κινδυνεύει στο ξεκίνημά της , κάθε νέα Δημοτική Αρχή, υπέπεσε η νέα πολιτική ηγεσία του Δήμου Πεντέλης.
Και αυτό δεν είναι άλλο από την επιλογή μιας πρόωρης ή αχρείαστης ρήξης –απόφασης .
Μιας απόφασης με την οποία εξανεμίζεται σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο σημαδεύει όλη τη θητεία της , τερματίζει πρόωρα την περίοδο χάριτος και από το ξεκίνημα της την απομονώνει απ΄όλες τις άλλες αυτοδιοικητικές δυνάμεις, δημιουργώντας ένα μέτωπο απέναντί της .
Αυτό συνέβη και με την αιφνίδια απόφαση που έλαβε η Δημοτική Αρχή Κοσμοπούλου στην Πεντέλη για την αποχώρηση της , από το διαδημοτικό σύνδεσμο ΣΠΑΠ και προκάλεσε την καθολική –εντονότατη αντίδραση της αντιπολίτευσης.
Μια απόφαση –επιλογή , που τίποτε καλό δεν προμηνύει τόσο για την ίδια την πόλη όσο και για το μέλλον της Δημοτικής Αρχής.
Όσο δε, η νέα δήμαρχος ,θα εμμένει στη λανθασμένη αυτή απόφαση , τόσο περισσότερο θα είναι υποχρεωμένη να εξαντλεί για την υποστήριξη της , πολύτιμα αποθέματα απ΄όσο πολιτικό κεφάλαιο διαθέτει , το οποίο θα βαίνει ραγδαία μειούμενο.
Το κυριότερο όμως είναι ότι παράλληλα θα βαθαίνει η πολιτική απομόνωση της και το χάσμα από τις άλλες δυνάμεις.
Με ότι αυτό συνeπάγεται για τα επόμενα 4,5 χρόνια που θα είναι στη διοίκηση του δήμου αλλά και τις διεργασίες σε βάρος της που πολύ πιθανόν να πυροδοτηθούν εξ΄αυτού ,σε « δεύτερο» χρόνο.

Προηγούμενο άρθροΝέο πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς από το Δήμο Χανίων
Επόμενο άρθροΑνάληψη από την Περιφέρεια Αττικής όλων των υπό υλοποίηση μητροπολιτικών έργων ζήτησε ο Ν. Χαρδαλιάς