Αποκαλύψεις , καταγγελίες αλλά και ευθείες απειλές για μηνύσεις και αγωγές είχε η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Νίκαιας , το οποίο σημειωτέον επί ημερών της νέας προέδρου του και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ,ούτε καν μια φορά το μήνα συγκαλείται.
Σαν “βόμβα” έσκασαν στη συνεδρίαση όσα είπε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας ” Δημοκρατική Συνεργασία για τη Νίκαια και το Ρέντη”, Βαγγέλης Βότσης, για την περιουσιακή κατάσταση του δημάρχου Νικαίας -Ρέντη , Γιώργου Ιωακειμίδη.
Ήταν εμφανέστατο , σ΄όσους παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είχε ποτέ διαβάσει και δεν γνώριζε τι δηλώνει ο δήμαρχος Νικαίας στο Πόθεν Έσχες του.
Αρχικά ο κ. Βότσης , που εδώ και μήνες έχει ζητήσει να αναρτώνται τα ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ όλων των υπόχρεων , στην ιστοσελίδα του δήμου , όπως ορίζει ο νόμος , στηλίτευσε τη Δημοτική Αρχή γιατί δεν έχει αναρτήσει των δικών της στελεχών και του κ. Ιωακειμίδη.
Στη συνέχεια ο κ. Βότσης υπεισήλθε στο κύριο menu της τοποθέτησης του , το οποίο ήταν ο αριθμός των ακινήτων αλλά και το κόστος αγοράς ή κατασκευής τους , που όπως είπε , καταγράφει ο ίδιος ο κ. Ιωακειμίδης , στην ετήσια δήλωση του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ του.
Σύμφωνα λοιπόν μ΄όσα ανέφερε ο κ. Βότσης , ο κ. Ιωακειμίδης, από το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ του , προκύπτει ότι είναι μεταξύ άλλων κάτοχος:
– Κύριας κατοικίας σε έκταση στο Ρέντη, με κτίσμα εντός αυτής 558 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο ωστόσο ,υπογράμμισε , δηλώνεται ως ημιτελές. Ο κ. Βότσης υπογράμμισε δε ότι το κόστος της αγοράς και ανέγερσης του κτίσματος των 558 τμ , προκύπτει ότι από τα σχετικά ποσά που έχει δηλώσει στο ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ο δήμαρχος είναι 500 ευρώ /τμ.
-Επίσης ανέφερε ο κ. Βότσης ότι ο κ. Ιωακειμίδης είναι ιδιοκτήτης ” 5-6 εξοχικών”. Το ένα εξ΄αυτών στην Αντίπαρο, του οποίου είπε το κόστος της αγοράς και ανέγερσης κατοικίας να ανέρχεται όλο κι όλο στα 100ευρώ/τμ, επικαλούμενος τα δηλωθέντα σχετικά συνολικά ποσά.

“Πως αποκτήθηκαν;”
Παράλληλα ο κ. Βότσης αναρωτήθηκε πως μπόρεσε ο δήμαρχος να αποκτήσει αυτή την ακίνητη περιουσία , δεδομένου ότι αφότου εξελέγη το 1995, σύμφωνα με το βιογραφικό του , έκλεισε το γραφείο που είχε ως Πολιτικός Μηχανικός και έκτοτε τα έσοδα του , είναι ο μισθός δημάρχου , όπως είπε.
Για την κύρια κατοικία του δημάρχου που δηλώνεται ως ημιτελής , ο κ. Βότσης , ανακοίνωσε ότι η παράταξη του , θα ζητήσει από την Πολεοδομία του δήμου να βεβαιώσει αν ισχύει αυτό ή όχι καθώς και από την υπηρεσία Εσόδων αν και τι τέλη επιβάλλονται όλα αυτά τα χρόνια, σ΄αυτά τα 558 τμ στο Ρέντη.

Ιωακειμίδης
Οργισμένη ήταν η απάντηση του δημάρχου σ΄όλα τα παραπάνω , ο οποίος επέλεξε να απαντήσει όχι αμέσως μετά από την τοποθέτηση του κ. Βότση αλλά όταν ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις στα προ ημερησίας.Αλλά και τότε προς το τέλος των σχετικών απαντήσεων του. Θέλοντας προφανώς να υποβαθμίσει της σημασία των σχετικών αναφορών του κ. Βότση στην περιουσία του.
Σε υψηλούς τόνους λοιπόν , ο κ. Ιωακειμίδης , αρκέστηκε σε μια συντομότατη απάντηση, προαναγγέλλοντας προσφυγή στη Δικαιοσύνη.
” Ο δήμαρχος κάνει Πόθεν Έσχες από το 1994″, είπε , αναφερόμενος σε τρίτο πρόσωπο στον εαυτό του και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον κ. Βότση:” Εσείς θα φάτε μια αγωγή και μια μήνυση από μένα και θα κληθείτε να απολογηθείτε”.
Για να προσθέσει ότι το ίδιο θα πράξει τόσο για εκείνον όσο και τους υπολοίπους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης Τούντα και για την περίπτωση του ισολογισμού , “για όσα περίεργα είχατε αφήσει να υπονοηθούν”, όπως ανάφερε χαρακτηριστικά.

Τούντας
Το ” γάντι” των απειλών περί μηνύσεων , σήκωσε ο επικεφαλής της παράταξης “Δημοκρατική Συνεργασία για τη Νίκαια και το Ρέντη”, Άκης Τούντας, που πήρε αμέσως το λόγο για να του απαντήσει.
Από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου , δήλωσε απευθυνόμενος στο δήμαρχο ” Εμείς απειλές δεν δεχόμαστε” ενώ για την περίπτωση του ισολογισμού , τον προειδοποίησε ” να μην είναι τόσο ήσυχος”.

Προηγούμενο άρθροΣτην Βικελαία το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών
Επόμενο άρθροΣυνεχίζονται οι εγγραφές στα δημιουργικά εργαστήρια του Δήμου Περιστερίου