Δέσμη μέτρων στήριξης των εργαζομένων και καταπολέμησης της ακρίβειας προτείνει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας -Δωρίδα.
Αναφέτει συγκεκριμένασ΄ανακοίνωση του :” Τους τελευταίους μήνες οι εργαζόμενοι ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα εκτεταμένο κύμα ακρίβειας που όλο μεγαλώνει. Η ακρίβεια ακουμπά όλα τα είδη καθημερινής κατανάλωσης, τα τρόφιμα, την ενέργεια (ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο, καύσιμα), τα απλησίαστα ενοίκια, τις δόσεις των δανείων που συνεχώς αυξάνονται, τα υπέρογκα καθημερινά οικογενειακά έξοδα.
Τα διάφορα «pass» και τα «καλάθια της νοικοκυράς» δεν αποτελούν λύση. Στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα το οικογενειακό ταμείο είναι αρνητικό.
Το ελαιόλαδο είναι πλέον «χρυσός», τα λαχανικά αυξήθηκαν κατά 37,8%, τα φρούτα κατά 28,5%, τα τυριά κατά 16% και συνολικά οι τιμές στα τρόφιμα καλπάζουν χωρίς φρένο. Οι τιμές των ενοικίων έχουν αυξηθεί τα τελευταία 2 χρόνια πάνω από 30%.
Ως Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδας ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΠΑΙΝΟΥΜΕ ΠΙΑ.
Καλούμε τους εργαζόμενους σε διαρκή αγώνα για:
Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Να δυναμώσει η πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.
Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη κατανάλωσης
Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα
Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ
Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας των φτωχών νοικοκυριών και της μικρής επαγγελματικής στέγης
Επιδότηση ενοικίου για τα νοικοκυριά, τους φοιτητές, τις μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξησης της επιδότησης
Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των εργαζομένων
Έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών για ασφαλή και λειτουργικά σχολεία . Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.
Έκτακτη επιχορήγηση για την ομαλή λειτουργία των αθλητικών και άλλων κοινωνικών υποδομών
Ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια για την προστασία από τις φυσικές καταστροφές.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Καμία χρηματοδότηση και καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους”.

Προηγούμενο άρθροΕπιβραβεύει τους πολίτες ο δήμος Περιστερίου για τη συμμετοχή τους στη Συλλογή Βιοαποβλήτων
Επόμενο άρθροΒροντερό όχι στην παράνομη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα από τον Δήμο Πειραιά και τους κατοίκους