Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την κυβερνησιμότητα στους δήμους, σε συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ.
«Διατηρούμε τις συνθέσεις των οικονομικών επιτροπών και της επιτροπής Ποιότητας Ζωής, έτσι όπως είχαν προβλεφθεί αρχικώς, με τον προσβληθέντα νόμο, και μεταφέρουμε όλες τις σημαντικές αρμοδιότητες στα δημοτικά και στα περιφερειακά συμβούλια», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.
Ο κ. Βορίδης είπε ότι η τροπολογία κατατίθεται στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που θα συζητήσει η Βουλή, μετά την καθαρογραφή της απόφασης του ΣτΕ και την επίδοσή της στο υπουργείο.
Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ενημέρωσε ότι κατατίθενται και οι διατάξεις το θέμα των έκτακτων επιχορηγήσεων των ΔΕΥΑ καθώς και η ρύθμιση για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που θα είναι έτσι διατυπωμένη ώστε να διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας.
Οι εν λόγω διατάξεις περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, που εισάγονται σήμερα στην Ολομέλεια
Συζητείται στη Βουλή η πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, οι αρμοδιότητες της Αυτοδιοίκησης και η σχέση με τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθροΑιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο του δήμου Μοσχάτου