Αδυναμίες και καθυστερήσεις στην προώθηση των διαγωνισμών έργων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα « Αντώνης Τρίσης» , διαπιστώνει ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών , Στέλιος Πέτσας
Και έκρουσε τον «κώδωνα» από το βήμα της ημερίδας που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και την Π.Ε.Δ. Ηπείρου, με θέμα: «Χρηματοδοτικά Προγράμματα της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027 και ευκαιρίες για τους ΟΤΑ Α’ βαθμού».
Ο κ.Πέτσας υπογράμμισε τη σημασία που έχει η κατάθεση από τους Δήμους και τις Περιφέρειες για ένταξη έργων με ώριμες προτάσεις, καθώς και η γρήγορη απορρόφηση των κονδυλίων που εγκρίνονται .
«Θα πρέπει να συμβασιοποιήσετε τις εντάξεις που έχετε πάρει. Να τις δημοπρατήσετε και να τις συμβασιοποιήσετε» , τόνισε μ΄έμφαση ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ΅
« Υπάρχουν σχετικά εύκολα έργα που μπορούν να προχωρήσουν πιο γρήγορα. Υπάρχουν και πιο σύνθετα έργα. Δεν υπάρχει, όμως, καμία δικαιολογία για έργα που έχουν ενταχθεί τον Απρίλιο, τον Μάιο, τον Ιούνιο, ή τον Ιούλιο να περιμένουμε μήνες μέχρι να γίνει η δημοπράτηση».
Επίσης προειδοποίησε εμμέσως πλην σαφώς για απεντάξεις , λέγοντας χαρακτηριστικά :
« Πρέπει να αφήσουμε χώρο για αυτούς που θέλουν και μπορούν να τρέξουν. Και υπάρχουν οι μηχανισμοί, προκειμένου από την πλευρά μας να σας βοηθήσουμε σε οτιδήποτε χρειάζεστε. Γιατί μόνο τότε, θα έχουμε τη δυνατότητα να καρπωθούμε και τις εκπτώσεις στον αρχικό προϋπολογισμό, που θα μας επιτρέψουν να εντάξουμε και άλλα έργα».

Προηγούμενο άρθροΤα νέα Τομεακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ που κατατέθηκαν και τι αφορούν
Επόμενο άρθροΆλλες 9 παιδικές χαρές στο δήμο Πρεσπών