Ο Δήμος Νισύρου από την 1η Νοεμβρίου 2021 « φιλοξενεί» τα «Χειμερινά Αθλητικά Μονοπάτια 2021-22» για πρώτη φορά στο νησί .
Τα Αθλητικά Μονοπάτια είναι ένα πρόγραμμα αθλητικών και πνευματικών δραστηριοτήτων για παιδιά και ενήλικες στα ελληνικά απομακρυσμένα νησιά και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Σ
κοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής παιδιών και ενηλίκων στα νησιά της «άγονης γραμμής». Το πρόγραμμα αρχικά απευθύνεται σε ομάδες παιδιών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, περιλαμβάνει αθλοπαιδιές (badminton), cross training, βόλευ, μπάσκετ, αθλήματα στίβου, παιχνίδια ψυχοκινητικά κτλ, ενώ θα ακολουθήσουν και προγράμματα ενηλίκων.
Ο Δήμος Νισύρου υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία «Αναγέννηση και Πρόοδο». Το αντικείμενο του μνημονίου συνεργασίας αφορά στην συνδιοργάνωση κατά τη σχολική χρονιά 2021-2022 του αθλητικού προγράμματος «Αθλητικά Μονοπάτια».
Η διάρκεια του προγράμματος είναι 10 μήνες με έναρξη τον Οκτώβριο 2021 και και λήξη τον Ιούλιο 2022, ενώ παράλληλα το καλοκαίρι του 2022, εφόσον πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, θα διεξαχθεί και το καλοκαιρινό πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης διάρκειας τριών (3) εβδομάδων, η έναρξη του οποίου τοποθετείται στο διάστημα μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς.
Το πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως και 18 ετών καθώς και σε ενήλικες. Λαμβάνει χώρα καθημερινά, από Δευτέρα έως και Παρασκευή τις απογευματινές ώρες, καθώς και ορισμένα Σαββατοκύριακα. Όλες οι αθλητικές δραστηριότητες προσφέρονται δωρεάν στους συμμετέχοντες.