Το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων, συνεπές στην καλλιέργεια ενός άλλου τρόπου ζωής εναρμόνισης με το φυσικό περιβάλλον έχει δημιουργήσει και συνεχίζει να παρέχει δύο (2) σύγχρονα δωρεάν αθλητικά προγράμματα που υλοποιούνται στο Έλος Αγυιάς και δύο (2) στο Νότιο Πάρκο.
Το πρόγραμμα του Έλους Αγυιάς περιλαμβάνει Περπάτημα με Μπατόν Πεζοπορίας (Σκανδιναβικό / Nordic Walking)κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από 11.00 έως 12.00, όπως επίσης και Θεραπευτική Γυμναστική, κάθε Τρίτη και Πέμπτη από 11.00 έως 12.00
Το πρόγραμμα του Νότιου Πάρκου περιλαμβάνει Περπάτημα στη φύση σε συνδυασμό με ασκήσεις βελτίωσης της φυσικής κατάστασης, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 09.00 έως τις 10.00 με σημείο συνάντησης το πλάτωμα πλησίον του ΝΟΠ. Ακόμη, πραγματοποιείται Θεραπευτική Γυμναστική κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις 09.00 έως τις 10.00, με αφετηρία το ίδιο σημείο συνάντησης.
Όλα τα προγράμματα «Άθλησης στη Φύση» έχουν στόχο τη βελτίωση της σωματικής κατάστασης αλλά πρωτίστως επιδιώκουν να φέρουν σε επαφή το πνεύμα των αθλούμενων με το φυσικό περιβάλλον και με το πνεύμα των υπόλοιπων συμμετεχόντων, έτσι ώστε να διαμορφωθούν αμοιβαίες σχέσεις σεβασμού, συνεργασίας καθώς και μια ιδιαίτερη τοπική κουλτούρα που έχει ως αναπόσπαστο στοιχείο τους ελεύθερους, κοινόχρηστους, καθαρούς και ιδιαίτερους φυσικούς χώρους αλληλεπίδρασης.

Όλες οι διαδικασίες που ακολουθούνται στα προγράμματα μεριμνούν εκ προοιμίου για τη μη διατάραξη της βιοποικιλότητας της περιοχής και για τη σωστή μεταχείριση των έργων υποδομής των χώρων δράσης. Τέλος, η υπεύθυνη για τη διεξαγωγή τους είναι η Γιώτα Φουράκη, δημοτική υπάλληλος, γυμνάστρια και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διαχείριση Γήρανσης και χρόνιων Νοσημάτων.
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 2610461225 και 2610436652 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 9.00 π.μ. – 1.00 μ.μ.),στο e-mail: parkoedu@gmail.com ή στο messenger της σελίδας του Facebook: Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησε το κοινωνικό φροντιστήριο Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΣτο Ωραιόκαστρο συνεχίζεται η απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων