Στη “φρίκη με την υπόθεση στα Σεπόλια και την κακοποίηση δύο ανήλικων στον Άγιο Παντελεήμονα” και τον βιασμό μιας κοπέλας στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, αναφέρεθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας ,ο Νίκος Σοφιανός, επικεφαλής της ” Λαικής Συσπείρωσης” και μέλος του ΠΓ τ του ΚΚΕ .
“Είναι πολλά τα περιστατικά. Μιλάμε για μία κακοποίηση κάθε μέρα και μιλάμε για πολλοστή φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας για κακοποιήσεις ανηλίκων στο Δήμο. Η σαπίλα του συστήματος είναι δεδομένη όπως και η κρατική αδιαφορία διαδοχικών κυβερνήσεων, όμως εμείς από αυτό το βήμα θα μιλήσουμε για τις ευθύνες του Δήμου” , είπε και πρόσθεσε:
“Στις 11 Απριλίου, με αφορμή άλλη κακοποίηση ανηλίκων στον Άγιο Παντελεήμονα και τη δολοφονία του 7χρονου στην Κυψέλη, θέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο το ζήτημα υποστελέχωσης στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου επισημαίνοντας ότι στο τμήμα προστασίας ανηλίκων υπήρχαν 2 μόνιμοι και 7 συμβασιούχοι, δηλαδή συνολικά 9 εργαζόμενοι. Σήμερα, που ξαναθέτουμε το ίδιο θέμα, υπάρχουν 2 μόνιμοι υπάλληλοι και 6 συμβασιούχοι.
Και το επιχείρημα ότι ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει προσλήψεις δεν ισχύει. Πριν από 15 μέρες αυτό το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την τροποποίηση του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας για να δρομολογηθούν 135 προσλήψεις δημοτικών αστυνομικών, και καμία πρόσληψη κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων και κοινωνιολόγων… Μάλιστα, είναι τέτοια η γύμνια της κοινωνικής πολιτικής στο Δήμο της Αθήνας που εφημερίδες δημοσιεύουν ότι σε διπλανό Δήμο με το 1/6 του πληθυσμού της υπάρχουν 90 εργαζόμενοι στην κοινωνική υπηρεσία και στον Δήμοι Αθηναίων μόλις 27 εργαζόμενοι”.
Ο κ. Σοφιανός υπογράμμισε ότι ” οι ευθύνες της δημοτικής Αρχής δεν είναι για τις φωτογραφίες με βιαστές αλλά για την απουσία ιεράρχησης προτεραιοτήτων, σε αυτές τις συνθήκες, σε μία πόλη που η φτώχεια κυριολεκτικά τσακίζει. Υπάρχει πλήρης απουσία κοινωνικής πολιτικής, που περιορίζεται στο να μοιράζει επιδόματα, αλλά ακόμα και για αυτά έχουμε καταγγελίες ότι οι εργαζόμενοι δεν φτάνουν για να τα προλάβουν.»
Ακόμη τόνισε ότι στην συνεδρίαση “θα έπρεπε να είχε έρθει θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αποπομπή από το ΔΣ του Βρεφοκομείου Αθηνών της κυρίας Λέκκα, ανεξάρτητα από το αν ήξερε η δεν ήξερε, καθώς υπάρχουν σοβαρά ανοιχτά ζητήματα”.

Προηγούμενο άρθροΧωρίς προσωπικό το “Αντ. Τρίτσης”
Επόμενο άρθροΔίκτυο εθελοντών στο δήμο Νεάπολης-Συκεών