Από την πρώτη φάση της πανδημίας ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου , προβαίνει σε σειρά ενεργειών για να διασφαλίσει την υγεία των ευπαθών ομάδων από τον ιό SARS–CoV–2 όπως και όλων όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή όπως είναι οι εκπαιδευτικοί, οι κοινωνικές δομές, οι κοινωνικές υπηρεσίες, οι υπηρεσίες καθαριότητας κλπ.
Διεξάγονται εκατοντάδες προληπτικά τεστ (rapid και μοριακά) είτε με τα συνεργεία του ΕΟΔΥ είτε με το Εργαστήριο που ο Δήμος συνεργάζεται ενώ και οι εργαζόμενοι του Δήμου πραγματοποιούν self tests σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων υπουργείων
. Επίσης, όπου απαιτηθεί προχωρά σε απολυμάνσεις εκτεταμένης έκτασης από πιστοποιημένη εταιρεία όπως σε σχολεία που έχουν παρουσιασθεί κρούσματα.
Πιο συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει απολυμάνσεις στις εξής σχολικές μονάδες:
1ο Δημοτικό Σχολείο Μοσχάτου, 2 Δημοτικό Σχολείο Μοσχάτου, 3ο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου, 5ο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου, 1ο Λύκειο Μοσχάτου.
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε σχετικά:
«Συνεχίζουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή στη μάχη με τον αόρατο εχθρό για την προστασία της δημόσιας υγείας των πολιτών.Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις με συνέπεια και αυταπάρνηση. Θέλω να ευχαριστήσω όσους συμβάλλουν με συστηματικές και συντονισμένες ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την πανδημία στην πόλη. Η Διοίκηση του Δήμου ενημερώνει τους συμπολίτες μας με αξιοπιστία και βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίζεται άμεσα κάθε πρόβλημα που προκύπτει».