Με 19 θέματα συνεδριάζει την Τρίτη , 28 του μηνός, το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρκοπούλου και συγκεκριμένα με τα εξής:
1. Λήψη απόφασης για έγκριση 2ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Δήμου Μαρκοπούλου, έτους 2024.
2. Λήψη απόφασης για την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας.
3. Λήψη απόφασης για παράταση Σύμβασης Διαδημοτικής Συνεργασίας του άρθρου 99 του ν. 3852/2010 μεταξύ του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας και του Δήμου Παιανίας για την από κοινού άσκηση πολεοδομικών αρμοδιοτήτων εντός των διοικητικών τους ορίων.
4. Λήψη απόφασης για καθορισμό τιμών εισόδου στη δημοτική πλαζ Αυλακίου.
5. Λήψη απόφασης για έγκριση πρακτικού διακομματικής επιτροπής καθορισμού χώρων και τρόπου χρήσης αυτών, εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024.
6. Λήψη απόφασης για καθορισμό ελαχίστων αποστάσεων των σημείων άσκησης στάσιμου υπαίθριου εμπορίου από άλλα σημεία νομοθετικού ενδιαφέροντος, στον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας.
7. Λήψη απόφασης για τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 149/2022 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου περί παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου του Δήμου Μαρκοπούλου προς το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.), για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «IMPETUS», στα πλαίσια του προγράμματος «HORIZON 2020».
8. Λήψη απόφασης περί παράτασης του χρόνου περαίωσης της σύμβασης του Έργου: «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Δήμου Μαρκοπούλου».
9. Λήψη απόφασης για έγκριση του 1ου ΑΠΕ και του 1ου ΠΚΝΤΜΕ του Έργου «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Δήμου Μαρκοπούλου».
10. Λήψη απόφασης για τροποποίηση της υπ’αρ.59/2024 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί συγκρότησης Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, σύμφωνα με το αρ.6 του Ν.4604/2019.
11. Λήψη απόφασης για έγκριση του Οριστικού Πρωτοκόλλου Παραλαβής του έργου «ΑΜΕΣΑ ΕΡΓΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΕΥΣΤΑΘΕΙΑΣ ΠΡΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΥΒΟΥΡΙ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ» του Δήμου Μαρκόπουλου.
12. Λήψη απόφασης για χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου 53,32 τ.μ., για το ΚΥΕ που βρίσκεται επί του πεζόδρομου της οδού Ρεμπούσκου, στο Ο.Τ.107, στο Μαρκόπουλο, με σκοπό την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.
13. Λήψη απόφασης για χορήγηση άδειας δικαιωμάτων διέλευσης της εταιρείας COSMOTE – ΟΤΕ Α.Ε. (ΣΤΑΘΕΡΗΣ), επί του πεζοδρομίου στην οδό Εφέδρων Πολεμιστών, με συντεταγμένες Χ: 37.885484, Υ: 23.939435, στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας, μήκους 3μ.
14. Λήψη απόφασης για χορήγηση άδειας δικαιωμάτων διέλευσης της εταιρείας COSMOTE – ΟΤΕ Α.Ε. (ΣΤΑΘΕΡΗΣ) στα πλαίσια της κατασκευής του έργου: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΠΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ FIBER ΤΟ ΤΗΕ ΗΟΜΕ (FTTH) ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ» «FTTH ΛΙΜΕΝΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ Β».
15. Λήψη απόφασης για χορήγηση άδειας εκσκαφής για την εκτέλεση απαιτούμενων τεχνικών έργων της ΔΕΔΔΗΕ επί του χωμάτινου οδοστρώματος της οδού Δευκαλίωνος, περιοχή Μαρκόπουλο, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας σε εκτός σχεδίου περιοχή μήκους 69μ.
16. Λήψη απόφασης για χορήγηση άδειας εκσκαφής για την εκτέλεση απαιτούμενων τεχνικών έργων της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. επί τμημάτων των οδών Ελ. Βενιζέλου, ανωνύμου οδού και Ανεμώνης, Περιοχή Πόρτο Ράφτη, ΟΤ Γ599, μήκους 54μ.
17. Λήψη απόφασης για οριοθέτηση διαδρόμου διέλευσης ΑΜΕΑ επί του πεζόδρομου Αθ. Γκλιάτη στο Μαρκόπουλο.
18. Λήψη απόφασης για την απαλλαγή του κ. Α.Π. του Χ. από την καταβολή των τροφείων του 1ου Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου Μαρκοπούλου, για τρεις μήνες.
19. Λήψη απόφασης για καθορισμό αμοιβής Δικηγόρων για το χειρισμό ζητημάτων ιδιαίτερης σημασίας για τα συμφέροντα του Δήμου, απαιτουμένων εξειδικευμένων γνώσεων (άρθρο 72, παρ. 1ιε΄, Ν.3852/2010).

Προηγούμενο άρθροΜε επιτυχία το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ Θήβας
Επόμενο άρθροΜε την άκρως καλοκαιρινή συναυλία των «ONIRAMA» ξεκίνησαν στον Πειραιά οι « Ημέρες Θάλασσας 2024»