Αεικίνητος είναι ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης , Γιάννης Κουράκης .
Από τότε που εξελέγη , το 2019 , πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης , βρίσκεται σε συνεχή κίνηση.
Πότε στις Βρυξέλλες -και ως μέλος του Ευρωπαικού Κογκρέσου των Περιφερειών – για συναντήσεις με ευρωπαίους αξιωματούχους για θέματα της Κρήτης και πότε στην Αθήνα ,για συναντήσεις με υπουργούς και άλλα κυβερνητικά και κρατικά στελέχη για προώθηση των ζητημάτων και επίλυση των προβλημάτων των δήμων της Κρήτης .
Τις ημέρες δε που είναι στη Μεγαλόνησο , την «οργώνει» κυριολεκτικά , επισκεπτόμενος δήμους και δημάρχους για τα αυτοδιοικητικά θέματα και όχι μόνο,
Έτσι προ ημερών επισκέφθηκε το νομό Χανίων και συγκεκριμένα τον δήμο Πλατανιά , όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον Γραμματέα της ΠΕΔ Κρήτης και Δήμαρχο Πλατανιά ,Γιάννη Μαλανδράκη.
Οι κ.κ. Κουράκης και Μαλανδράκης συζήτησαν διάφορα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Παράλληλα αντάλλαξαν απόψεις για τον προγραμματισμό αλλά και τα θέματα που θα συζητηθούν της επόμενης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Κρήτης που θα γίνει με φυσική παρουσία.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΠΕΔ επισκέφτηκε το Μουσείο Τυπογραφίας, στα πλαίσια της Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της ΠΕΔ Κρήτης και ΕΕΤΑΑ που αφορά στην ανάδειξη και τη διάδοση της ιστορίας και της τέχνης της τυπογραφίας καθώς και την συνεχή μετεξέλιξή της από την έντυπη μορφή στην ψηφιακή.
Ο κ. Κουράκης μετά την ξενάγηση του στις εγκαταστάσεις του Μουσείου, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι με τα πολύτιμα και σπανιότατα εκθέματά του, ¨δείχνουν¨ στους επισκέπτες τη πορεία της Τυπογραφίας.
Της Τέχνης που αποτύπωσε τη ροή της ανθρώπινης πνευματικής δημιουργίας.