Ανήκουστο και αδικαιολόγητο είναι αυτό που συνέβη με την απόπειρα εμπρησμού του Πεδίον του Άρεως.
Όχι ότι δεν είχε ξανασυμβεί και στο παρελθόν .
Δεν είναι όμως δυνατόν , την στιγμή που κατακαίγεται η Αττική , όλος ο νομός έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού ,όλοι μιλούν για εμπρησμούς κλπ , την ίδια στιγμή να είναι ελλιπέστατη η φύλαξη και ουσιαστικά να είναι αφύλακτα τα πάρκα στην « καρδιά» της Αθήνας ή άλλων δήμων του Λεκανοπεδίου .
Εξάλλου δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες αφότου , ο ίδιος ο Περιφερειάρχης κ. Πατούλης , κόμπαζε για την απόφαση του , να υπάρχει « φύλαξη» στο Πεδίον του Άρεως και φωτογραφιζόταν εκεί με το προσωπικό.


Και να πει κανείς ότι η απόπειρα εμπρησμού έγινε μαύρα μεσάνυχτα; Καταμεσήμερο έγινε, περίπου στις 5:30 και ευτυχώς που στο δρόμο και στα μπαλκόνια των γύρω πολυκατοικιών υπήρχαν άνθρωποι εκείνη την ώρα και ειδοποίησαν πυροσβεστική και αστυνομία για να σβήσουν τη φωτιά και να συλληφθεί η δράστιδα .
Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης ενημερώθηκε άμεσα από το διευθυντή Πάρκων και Αλσών και υπεύθυνο για το Πεδίο του Άρεως Ε. Κοκμοτό, «από τον οποίο και ζήτησε να υπάρχει αυξημένη επιφυλακή»!!!.
Με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν ο Γ. Πατούλης δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι επιχειρήθηκε να μπει φωτιά στην καρδιά της Αθήνας, στο πάρκο μας. Οφείλουμε να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και να προβαίνουμε σε καταγγελία κάθε ύποπτης κίνησης. Ευχαριστώ θερμά τα στελέχη της πυροσβεστικής και της Περιφέρειας Αττικής τα οποία επενέβησαν άμεσα και η φωτιά ετέθη υπό έλεγχο πριν πάρει διαστάσεις».