Home Δήμοι Από κοινού Δήμοι και φορείς του Ρεθύμνου για την τουριστική ανάπτυξη του...

Από κοινού Δήμοι και φορείς του Ρεθύμνου για την τουριστική ανάπτυξη του νομού

Με στόχο την καλύτερη δυνατή προβολή και προώθηση του κοινού τουριστικού προϊόντος του Ρεθύμνου, πραγματοποιήθηκε η 4η συνάντηση των Επιτροπών Τουρισμού Νομού Ρεθύμνης, συνεχίζοντας έτσι τον κύκλο συναντήσεων συνεργασίας,
Η συνάντηση έλαβε χώρα στο Σπίτι του Πολιτισμού, δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκομένους να απολαύσουν την έκθεση ψηφιδωτού της Ελένης Ιωαννίδου, ΧΑΠΙ END.
Στη συνέχεια, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, κα Πέπη Μπιρλιράκη, τα Μέλη της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ρεθύμνης και ο κ. Βαγγέλης Αρχοντάκης από το Γραφείο Τουρισμού Δήμου Ρεθύμνης, παρουσίασαν αναλυτικά τις εργασίες της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ρεθύμνης, καθώς και τα αποτελέσματα αυτών, κάνοντας ταυτόχρονα και τον απολογισμό της χρονιάς που φτάνει στο τέλος της.
Τη συνάντηση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, κ. Γιώργης Μαρινάκης, ο οποίος καλωσόρισε τα μέλη των Επιτροπών των άλλων Δήμων του Νομού μας και αναφέρθηκε σύντομα και περιεκτικά στις συνθήκες των ημερών που επηρεάζουν τον Τουρισμό, καθώς και στις πρακτικές και τη φιλοσοφία που πρέπει να ακολουθηθεί από τους ντόπιους επαγγελματίες για μια παραγωγική και ασφαλέστερη επόμενη μέρα στην τουριστική ανάπτυξη και διατήρηση αυτής στον τόπο μας.
Ακολούθησε συζήτηση και τοποθετήσεις από τους εκπροσώπους των καλεσμένων για τη συνέχεια της συνεργασίας και για τον σχεδιασμό κοινών δράσεων, πάντα με στόχο την εξάπλωση της τουριστικής ανάπτυξης σε ολόκληρο τον Νομό Ρεθύμνης ισόρροπα και βασισμένα στις δυνατότητες του κάθε Δήμου πάνω στον Θεματικό Τουρισμό.
Υπενθυμίζουμε ότι η προηγούμενη συνάντηση των Επιτροπών Τουρισμού Νομού Ρεθύμνης είχε πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια του Δήμου Ανωγείων και τη χρηματοδότηση του έργου Ruritage, στις 20 Νοεμβρίου 2021, στο Κέντρο Πληροφόρησης του Γεωπάρκου στα Ανώγεια, όπου παρουσιάστηκαν οι τουριστικές υποδομές του Δήμου Ανωγείων και του Γεωπάρκου γενικότερα και συζητήθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή του Ψηλορείτη. Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ανωγείων, κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης, ενώ, μετά το τέλος των εργασιών, ακολούθησε ξενάγηση στον Τόπο του Βοσκού από τη Γενική Γραμματέα του Δήμου Ανωγείων, κα Εύη Βρέντζου.
Η επόμενη συνάντηση είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί εντός του Ιανουαρίου 2022 στο Αμάρι.
Στο Σπίτι του Πολιτισμού παρευρέθηκαν:
Από τον Δήμο Ρεθύμνης, ο Δήμαρχος, Γιώργης Μαρινάκης, η Αντιδήμαρχος Πέπη Μπιρλιράκη, τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού, Ειρήνη Κουτσαλεδάκη, Κατερίνα Ξεκάλου, Εμμανουήλ Χλιαουτάκης, Άργη Περάκη, Αργύρης Σκορδίλης, Ανδρέας Κλαψινός, Όθων Χριστουλάκης, Αθηνά Τσικιντίκου, Αικατερίνη Χριστοδουλάκη, Βιργινία Γιάννιτσα-Γεωργακάκη, Μιχάλης Βιτωράκης, κ.ά.
Από τον Δήμο Αγ. Βασιλείου, η Πρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου, Αγγελική Πελαντάκη, το μέλος, Ελένη Βαρδάκη, κ.ά.
Από τον Δήμο Αμαρίου, ο Αντιδήμαρχος, Εμμανουήλ Ψαρουδάκης, κ.ά.
Από τον Δήμο Ανωγείων, η Γενική Γραμματέας του Δήμου, Εύη Βρέντζου.
Από τον Δήμο Μυλοποτάμου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου, Μανούσος Κλάδος, και τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού, Φώτιος Σωπασουδάκης, Στέλλα Ιωάννου, Μανόλης Σκλαβουνάκης, κ.ά.
Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Ρεθύμνης, κα Πέπη Μπιρλιράκη, «Είναι σαφές ότι οι νεώτερες εξελίξεις σχετικά με την πανδημία, δημιουργούν συνεχώς ανατροπές και νέες προκλήσεις. Απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις, οφείλουμε να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι, αλλά και ευέλικτοι, έτσι ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε αποτελεσματικά εμπόδια, περιορισμούς και αντιξοότητες.
Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από κάθε είδους κρίση, για την αειφόρο ανάπτυξη απαραίτητες προϋποθέσεις αποτελούν ο κοινός ολοκληρωμένος σχεδιασμός και η ουσιαστική συνεργασία Δημόσιου και Ιδιωτικού Tομέα, σημεία στα οποία στηρίζονται ακριβώς οι συγκεκριμένες συναντήσεις των Επιτροπών Τουρισμού του Νομού Ρεθύμνης.
Έχουμε ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό δράσεων, τις οποίες, ελπίζουμε να αρχίσουμε να υλοποιούμε μέσα στο 2022 ως Δήμοι, αλλά και με τη βοήθεια και της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης. Παράλληλα, ευχή όλων είναι να συνεισφέρουν οι Επιτροπές Τουρισμού, μέσω της άμεσης επικοινωνίας τους με τους επαγγελματίες, στον τομέα της Εκπαίδευσης στον Τουρισμό, σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και σε θέματα Διαχείρισης Κρίσεων, ώστε οι άνθρωποι του Τουρισμού να συνεχίσουν να είναι ενημερωμένοι και ικανοί να προσφέρουν το τουριστικό προϊόν του Νομού μας, αναδεικνύοντάς το και προωθώντας το με τον τρόπο που του αξίζει, έχοντας ως στόχο την ΠΟΙΟΤΗΤΑ στην προσφορά υπηρεσιών, η οποία θα αποφέρει την επιθυμητή ΠΟΙΟΤΗΤΑ στην οικονομική ανταπόδοσή τους.»

Exit mobile version