Στην ολοκλήρωση της διαδικασίας τοποθέτησης απινιδωτή στα σχολικά τους συγκροτήματα προχώρησαν τα συστεγαζόμενα 2ο και 4ο Δημοτικά Σχολεία Πεύκων, με την επίδειξη της χρήσης τους στους Συλλόγους Διδασκόντων από τον πρόεδρο και ιδρυτή του Ανθρωπιστικού Οργανισμού «KIDS SAVE LIVES-Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές» Αναστάση Στεφανάκη, οποίος υπογράμμισε ότι «με τα δυο μας χέρια και τον απλό -ακόμα και για ένα παιδί- στη χρήση απινιδωτή, μπορούμε και ευελπιστούμε να σώζουμε ζωές».
Υπενθυμίζεται ότι 25 σχολικά συγκροτήματα του δήμου Νεάπολης-Συκεών είναι από τις αρχές Οκτωβρίου εξοπλισμένα με απινιδωτές που τους προμήθευσε ο δήμος με χρήματα από το δημοτικό ταμείο (44.671 ευρώ), μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, με την προσπάθεια να βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς αναμένεται να εκπαιδευτούν-πιστοποιηθούν στη χρήση τους και τουλάχιστον δυο εκπαιδευτικοί από τα υπόλοιπα σχολεία, στοιχείο που θεωρείται βασική προϋπόθεση για την απόκτηση απινιδωτή.
Τις θερμές τους ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια στον δήμαρχο και τη διοίκηση του δήμου εξέφρασαν χθες το μεσημέρι οι Διευθύντριες των δύο σχολείων κάνοντας λόγο για ουσιαστική θωράκιση της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας.
«Η εξαιρετική προσφορά του απινιδωτή από το δήμο Νεάπολης-Συκεών, ο οποίος έκανε για άλλη μία φορά τη διαφορά, καθώς και η ενεργός συμμετοχή μας, είναι πραγματικά δώρο ζωής για την εκπαιδευτική κοινότητα. Τα σχολεία μας, αλλά και ο κόσμος που κατοικεί κοντά τους, θα έχουν πλέον τη σωτήρια βοήθεια, εάν συμβεί αυτό που όλοι μας απευχόμαστε, χωρίς να μπορούμε δυστυχώς να το αποκλείσουμε» σημείωσε η Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων Σοφία Αηδονά, ενώ η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων Ζωή Μίλκα έκανε λόγο για μία «γενναιόδωρη, έξυπνη και καλή πρωτοβουλία του δημάρχου να εξοπλίσει όλα τα σχολεία με απινιδωτές, για την οποία πραγματικά τον συγχαίρουμε. Εμείς οι εκπαιδευτικοί είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε ζητήματα υγείας και ασφάλειας τόσο των παιδιών όσο και της εκπαιδευτικής κοινότητας».
Κίνηση ευθύνης
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ένα χρόνιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας έγινε πράξη μέσα από το ταμείο του δήμου. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν, αλλά αν χρειαστεί, θα σώσουν κάποιες ζωές» σημείωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Μιχάλης Βουλγαρίδης, καλώντας «ακόμα περισσότερους εκπαιδευτικούς να εκπαιδευτούν και να πιστοποιηθούν, ώστε να μπορέσουμε να τοποθετήσουμε απινιδωτές σε όλα τα σχολεία του δήμου μας».
«Η τοποθέτηση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών σε 25 σχολικά συγκροτήματα του δήμου μας είναι για μας μια κίνηση ευθύνης απέναντι στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα. Έτσι θωρακίζουμε τα σχολεία μας, ευελπιστώντας, φυσικά, ο εξοπλισμός αυτός να μην χρειασθεί ποτέ να χρησιμοποιηθεί, και καλούμε ακόμα περισσότερους εκπαιδευτικούς να εκπαιδευτούν και να πιστοποιηθούν, ώστε να μπορέσουμε να τοποθετήσουμε απινιδωτές σε όλα τα σχολεία του δήμου μας» υπογράμμισε η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και δημοτική σύμβουλος, Αλεξάνδρα Τερζίδου.
«Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ο συγκεκριμένος εξοπλισμός, όμως αποτελεί μία σημαντική και ουσιαστική δυνατότητα που έχουν αποκτήσει όλα τα σχολεία του δήμου μας που μπορεί να αποβεί καθοριστική σε μία διάσωση. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που όλα τα σχολεία των Πεύκων αγκάλιασαν την πρωτοβουλία αυτή και πλέον διαθέτουν απινιδωτή» τόνισε η Τοπική αντιδήμαρχος Πεύκων, και αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παρή Γενίτσαρη.