Η Δημοτική αρχή Κονδύλη στον Άλιμο επεδίωκε εδώ και καιρό να φτιαχτεί στην πόλη ης μια πίστα για ποδήλατο και πατίνι, που να έχει τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και να απευθύνεται σε όλους, ιδίως όμως στα παιδιά και τους νέους. Και, τελικά, το κατάφερε!
Πριν από λίγες ημέρες παραδόθηκε σε χρήση η ολοκαίνουργια πίστα pumptrack στον λόφο Πανί, δίπλα από τις παιδικές χαρές. Είναι το πρώτο pumptrack στην Αττική, και από τα πολύ λίγα συνολικά στην Ελλάδα, που έχει φτιαχτεί από χώμα και φυσικά στερεά υλικά.
Το συγκεκριμένο pumptrack είναι μια διαδρομή αποτελούμενη από κυματοειδή εμπόδια και ανασηκωμένες στροφές και απευθύνεται σε όλους τους χρήστες αθλητικού εξοπλισμού με ρόδες (προσοχή: όχι μηχανοκίνητα!).
Σκοπός του χρήστη μέσα στην πίστα είναι να κινείται διαρκώς στη διαδρομή, εκμεταλλευόμενος τη φυσική δύναμη της ορμής, που αποκτά πιέζοντας σωστά στα εμπόδια, χωρίς να χρειάζεται να κάνει πετάλι ή να σπρώχνει με τα πόδια του, για να πάρει φόρα.
Η πίστα είναι ενιαία και πολύ φιλική για όλες τις ηλικίες.
Όσοι θέλουν να το επισκεφθούν δεν πρέπει να ξεχάσουν να έχουν μαζί τους τον απαραίτητο ατομικό εξοπλισμό ασφαλείας (κράνος κ.λπ.) και να διαβάσουν προσεκτικά τους κανόνες χρήσης στην πινακίδα δίπλα στο pumptrack.

Προηγούμενο άρθροΔυναμική παρουσία του Βόλου στη Διεθνή έκθεση Τουρισμού HOLIDAY & SPA 2024 στην Σόφια
Επόμενο άρθροΑλλαγή ηγεσίας στο «Δίκτυο Δελφών»