Η παράταξη «ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ • Συμμετέχουμε – Ενώνουμε» καταγγέλλει ότι εκστομίστηκαν απειλές κατά της επικεφαλής της, Μαρίας Ανδρούτσου, με αφορμή δημόσια παρέμβασή τους για ζήτημα νομιμότητας στο δημόσιο χώρο.
Από την πλευρά της, η κυρία Ανδρούτσου προχώρησε σε επίσημη έγγραφη αναφορά στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Δημητρίου, ώστε το περιστατικό να διερευνηθεί άμεσα από τις αρμόδιες αρχές.
Σ΄ ανακοίνωση της , η παράταξη, τονίζει , « η πολιτική διαφωνία είναι θεμιτή. Οι απειλές είναι κόκκινη γραμμή.
Όταν επιχειρείται εκφοβισμός απέναντι σε αιρετούς, το μήνυμα δεν απευθύνεται μόνο σε αυτούς. Απευθύνεται σε κάθε πολίτη που σκέφτεται να μιλήσει, να καταγγείλει, να συμμετέχει. Αυτό δεν θα περάσει.
Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου και όλες τις δημοτικές δυνάμεις, χωρίς υπεκφυγές, να καταδικάσουν καθαρά κάθε μορφή απειλής και εκφοβισμού. Η συμμετοχή στα κοινά δεν μπορεί να γίνεται υπό φόβο.
Καλούμε τα ΜΜΕ να αντιμετωπίσουν το θέμα με τη σοβαρότητα που του αναλογεί: όχι ως «ένταση», αλλά ως θεσμικό ζήτημα που αφορά τη δημοκρατική λειτουργία της πόλης. Είμαστε διαθέσιμοι για σύντομη on-the-record δήλωση και για πλήρες χρονολόγιο του περιστατικού, χωρίς προσωπικές στοχοποιήσεις και με σεβασμό στη διαδικασία των αρχών.
Δημοκρατία χωρίς φόβο.Κανόνες για όλους.Σχέδιο, όχι θόρυβος».

Προηγούμενο άρθροΥποτροφίες από τον ΟΛΠ σε πρωτοετείς φοιτητές από τον Πειραιά, το Πέραμα, το Κερατσίνι – Δραπετσώνα και τη Σαλαμίνα
Επόμενο άρθροΝα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης …λόγω λειψυδρίας , ζητεί το Ηράκλειο