Αρχική Παραδημοτικά Απάντηση Χιωτάκη στη βαρύτατη καταγγελία Κυρίζογλου για ΕΕΤΑΑ

Απάντηση Χιωτάκη στη βαρύτατη καταγγελία Κυρίζογλου για ΕΕΤΑΑ

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) , Νίκου Χιωτάκη ,στη δημοσιοποίηση από την ιστοσελίδας μας , της τοποθέτησης του νυν Α’ αντιπροέδρου του κορυφαίου θεσμικού οργάνου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , Λάζαρου Κυρίζογλου , στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της .
Η σχετική ανάρτηση της ιστοσελίδας μας ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ-newsta.gr, έγινε ενώ ήταν σ΄ εξέλιξη η συνεδρίαση και διαβάζοντας την , ο κ. Χιωτάκης , έστειλε αμέσως σχετικό email.
Αιτία ήταν η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Κυρίζογλου, που είναι και δήμαρχος Αμπελοκήπων –Μενεμένης , κατά ου πρώην προέδρου της ΚΕΔΕ και νυν περιφερειάρχη Αττικής , Γιώργου Πατούλη και του πρώην υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο για «μεθοδεύσεις» τους , το Νοέμεβριο του 2019 , στον ορισμό της τωρινής ηγεσίας της Ελληνικής Εταιρίαε Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).
Όπως γράφαμε και στο προ ημερών σχετικό δημοσίευμα που είχε τίτλο « Μαλλιά κουβάρια» η ηγεσία της ΚΕΔΕ για την ΕΕΤΑΑ… τον Πατούλη και τον Θεοδωρικάκο», « ο Α΄Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Κυρίζογλου , ουσιαστικά ανάφερε όσα και άλλες φορές έχει καταγγείλει..
Ο κ. Κυρίζογλου επισήμανε ότι τακτική Γενική Συνέλευση σημαίνει « ορκωτοί λογιστές , απολογισμός , ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι».
Εκείνο ωστόσο που «πυροδότησε» την αντίδραση του νυν Γενικού Γραμματέα της ΚΕΔΕ , ήταν η αναφορά του – καταγγελία σε βάρος της προηγούμενης διοίκησης Πατούλη και του πρώην υπουργού Εσωτερικών ,Τάκη Θεοδωρικάκου. Συγκεκριμένα έκανε λόγο για « θεσμική αταξία» που « μας φορτώθηκε από την προηγούμενη διοίκηση της ΚΕΔΕ και της προηγούμενης διοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών».
Και σε σχετική αντιπαράθεση που είχε με τον νυν Γενικό Γραμματέα της ΚΕΔΕ και τότε Αντιπρόεδρο της , Δημήτρη Καφαντάρη , ανέφερε ότι «τότε δεν υπήρξε απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ που να εξουσιοδοτεί κανέναν Πατούλη και κανέναν Χιωτάκη, να πάει να ψηφίσει στη Συνέλευση».
Επίσης χαρακτήρισε μη νόμιμη τη διαδικασία και «πολιτική αθλιότητα σε βάρος της Αυτοδιοίκησης» από την ηγεσία Θεοδωρικάκου στο υπουργείο Εσωτερικών . Σημειώνοντας ότι « αν δεν έχουμε ήδη καταφύγει στη Δικαιοσύνη, δεν καταφύγαμε χάριν της ενότητας».
« Δεοντολογία»
Συνεχίζοντας ο Α΄Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ , έθεσε και θέμα δεοντολογίας σχετικά με τη μεθόδευση που ακολουθήθηκε τότε.
« Είναι σωστό να ορίζεται διοίκηση στην ΕΕΤΑΑ παραμονή των εκλογών της ΚΕΔΕ, να αγνοείται το σύνολο της διοίκησης ; Μερικά δεν μπορούμε να τα « καταπιούμε». Έλεος!».
Χιωτάκης

Οι τελευταίες αυτές αναφορές ήταν και εκείνο που προκάλεσε σε προσωπικό επίπεδο την αντίδραση του κ. Χιωτάκης , ο οποίος απέστειλε στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ , κ. Παπαστεργίου το εξής email , το οποίο και ανέγνωσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης .
«Αγαπητέ Πρόεδρε, συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Για να γίνει σε όλους γνωστό, αλλά και να διορθώσω τον κακώς πληροφοριθέντα αγαπητό φίλο αντιπρόεδρο του ΔΣ της ΚΕΔΕ, Δήμαρχο του προσφυγικού Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου, σας δηλώνω ότι νομίμως συμμετείχα στη Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΕΤΑΑ που πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 2019.
Σας επισυνάπτω για επιβεβαίωση, την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ της 19ης Νοεμβρίου 2019 με αριθμό 714/19-11-19, με την οποία ορίστηκα αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΕΤΑΑ».

Κυρίζογλου

Επανερχόμενος ο κ. Κυρίζογλου , σημείωσε ότι η σχετική απόφαση της ΚΕΔΕ για ορισμό του κ. Χιωτάκη ως εκπροσώπου, βασίστηκε στην αρχική απόφαση του κ. Πατούλη που ήταν μη νόμιμη .

Exit mobile version