Να πρωτοστατήσουν οι Δήμοι και οι υπηρεσίες τους στους ελέγχους για την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας, γιατί μια χαλάρωσή τους θα ήταν καταστροφική, καθώς και να ενισχύσουν την κοινωνική τους δραστηριότητα για στήριξη των αδυνάμων, εν όψει των εορτών, κάλεσε τους Δημάρχους της ΠΕΔ Αττικής, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στην 10η τηλεδιάσκεψη της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε , διαδικτυακά.
«Στο Λεκανοπέδιο Αττικής δοκιμαζόμαστε από την πανδημία. Η ευθύνη της Τοπικής Αυτοδοίκησης, τις επόμενες ημέρες, για να αντιμετωπίσουμε, αποτελεσματικά, την πανδημία του κορωνοϊού είναι πολύ μεγάλη. Δεν σας κρύβω, ότι ανησυχώ μήπως τα μέτρα για τις επόμενες ημέρες, από κάποιους συμπολίτες μας θεωρηθούν ως μια ευκαιρία για επιστροφή σε πλήρη κανονικότητα, η οποία αυτές τις ημέρες είναι αδιανόητη.
Εσείς κύριοι Δήμαρχοι, θα πρέπει να πρωταγωνιστήσετε, τις επόμενες ημέρες, στην αυστηρότατη εφαρμογή των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί. Δεν πρέπει να υπάρξει καμία, απολύτως, χαλάρωση.
Καθημερινά, δεκάδες συνάνθρωποί μας φεύγουν από τη ζωή. Αν υποστούμε μεγαλύτερο πλήγμα στην Αττική, αυτό θα αποτελέσει ένα τεράστιο πρόβλημα. Κάθε μέρα που περνά είναι κρίσιμη», επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών και ζήτησε την κινητοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας και του προσωπικού, που σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση υπάρχει δυνατότητα να αξιοποιηθεί για την εντατικοποίηση των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων.
«Θέλω να σας ζητήσω να πρωτοστατήσετε στην εφαρμογή αυτών των ελέγχων και να δώσετε οι ίδιοι, με τη στάση σας, το παράδειγμα», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, προσθέτοντας πως οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες για την τιθάσευση της πανδημίας.