Την παντελή έλλειψη αντιπλημμυρικής θωράκισης στις γειτονιές τις Αθήνας, επισήμανε και κατήγγειλε η δημοτική παράταξη « Λαική Συσπείρωση».
Μ΄αφορμή τις καταστροφές και τα προβλήματα που είχε προκαλέσει το τελευταίο καλοκαιρινό μπουρίνι ,που διήρκεσε περίπου 15 λεπτά , σ΄ανακοίνωση της τονίζει ότι αυτό ήταν αρκετό ώστε αρκετοί δρόμοι να πλημμυρίσουν και να παραμείνουν απροσπέλαστοι για ώρες.
Στη διασταύρωση των οδών Κεραμεικού και Σαλαμίνος στο Μεταξουργείο, στον χώρο που πραγματοποιείται κάθε Τρίτη η λαϊκή αγορά, τμήμα του οδοστρώματος υποχώρησε
Στην Ακαδημία Πλάτωνος , υπογραμμίζει , οι δρόμοι γύρω από το πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος μετατράπηκαν σε ποτάμια.
«Οι δρόμοι Αντιγόνης – Αίμωνος – Θρασυμμάχου – Δράκοντος εξαφανίστηκαν και μαζί τους δεκάδες παρκαρισμένα αυτοκίνητα κάτω από το νερό, ενώ κάτοικοι και εργαζόμενοι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους ή στο χώρο εργασίας τους πάνω από δυο ώρες τουλάχιστον.Για να ρυμουλκήσουν τα αυτοκίνητά τους, κάτοικοι χρειάστηκε να καλέσουν οδική βοήθεια και γερανούς ενώ είσοδοι και αυλές σπιτιών πλημμύρισαν για πολλοστή φορά», αναφέρει,
Και όλα αυτά, επισημαίνει « μόλις 500 μέτρα από τον χώρο που ο Δήμαρχος της Αθήνας διαφημίζει την περίφημη ανάπλαση του, με κριτήρια μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων, παρόλο που ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έχουν ενημερωθεί επανειλημμένα για την κατάσταση αυτή από τους κατοίκους».
Τέλος , σημειώνει , στο 36ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στο λόφο του Στρέφη, στα Εξάρχεια, πλημμύρισαν αίθουσες, καταστράφηκαν τα βιβλία που είχαν παραληφθεί για του χρόνου.
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «τα παραπάνω παραδείγματα είναι ενδεικτικά μιας κατάστασης που διαιωνίζεται. Η υποστελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, η ανάθεση των εργασιών σε εργολάβους, αλλά και οι προτεραιότητες του τεχνικού προγράμματος του Δήμου, αναδεικνύουν σοβαρές ελλείψεις στην ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία στο Δήμο της Αθήνας».

Προηγούμενο άρθροΕιδικές μάσκες προστασίας για κωφούς κατασκεύασε το «Blue Lab» του δήμου Πειραιά
Επόμενο άρθροΔεν θα αφήσουν να ξεχαστούν τα εγκλήματα των ναζί , σ΄ Ελλάδα και όλη την Ευρώπη