Ουδεμία πολιτική ή οργανωτική σχέση έχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τον δήμαρχο Κερατσινίου , Χρήστο Βρεττάκο , δηλώνει , ο Ακρίτας Καλούσης, επικεφαλής του «Εκτός Πλαισίου, Αριστερή Ανατρεπτική Παρέμβαση Κερατσινίου- Δραπετσώνας», δημοτικό σχήμα που στηρίχθηκε από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις δημοτικές εκλογές του 2019.
Με αφορμή σχετικό δημοσείυεμα μας με τίτλο : Κατά των συμβασιούχων η ” αριστερή” Δημοτική Αρχή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΙΑ
«Είδαμε με έκπληξη να παρουσιάζεται ο δήμαρχος Κερατσινίου Βρεττάκος ως υποστηριζόμενος από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην οποία έμμεσα χρεώνεται και η κατάπτυστη επιλογή του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου με απόφαση που υπερψηφίστηκε με 19 υπέρ και 10 κατά να ασκηθεί έφεση ενάντια στη θετική πρωτόδικη απόφαση για τους δεκάδες συμβασιούχους του δήμου, διαφόρων κατηγοριών, με ελαστικές σχέσεις εργασίας όπως covid και 8μηνα» , αναφέρει μεταξύ άλλων .
Επίσης υπογραμμίζει ότι « η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει ξεκάθαρη πολιτική τοποθέτηση για το ρόλο και το χαρακτήρα των δημοτικών αρχών ανεξάρτητα από την πολιτική προέλευση των δημάρχων, μηδέ του ΚΚΕ εξαιρουμένου, οι οποίοι εμφανίζονται ως αριστεροί κάθε απόχρωσης. Αρχές οι οποίες διαχειρίζονται δήμους αποδεχόμενοι απολύτως το αυστηρότατο και ελεγχόμενο πλαίσιο λειτουργίας του τοπικού κράτους – δήμων και περιφερειών υπό την αυστηρή επιτήρηση του πρατήριου. Υλοποιούν απολύτως όλο το Μνημονιακό περιοριστικό πλαισίου πλαίσιο των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, προσλήψεων ομηρίας και αντιμετώπισης των εργαζόμενων ως αναλώσιμων. Εξάλλου με ανακοίνωση της στις 14/05/2023 όχι μόνο καταδικάζει την απόφαση αυτή του δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας αλλά καταγγέλλει τον Δήμαρχο και την πλειοψηφία για αυτή την απόφασή τους και συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων για σταθερή και μόνιμη εργασία, για την μονιμοποίηση τους.
Η περίπτωση της αποδοχής του νόμου Βορίδη για υποχρεωτική έφεση κατά θετικών πρωτόδικων αποφάσεων υπέρ των εργαζόμενων απλά αποκαλύπτει το μέγεθος της προσαρμογής των φερόμενων ως «αριστερών» δημάρχων και της προτεραιότητάς τους να γαντζωθούν από το δημαρχιακό θώκο με όποιο κόστος – ακόμα και αν χρειαστεί να γίνουν οι ίδιοι διώκτες των επισφαλώς εργαζόμενων.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ όχι μόνο δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με αυτή την πολιτική επιλογή αλλά αντίθετα την αποκαλύπτει και την αντιμάχεται με όλες της τις δυνάμεις. ρίχνε όλο το βάρος στη συμβολή της για το κίνημα των εργαζόμενων που με το μαζικό μαχητικό κίνημα τους θα συγκρουστούν με όλα τους φράχτες της πολιτικής της ΕΕ και των Μνημονίων, της κυβέρνησης και των δημοτικών και περιφερειακών αρχών ενάντια στην μόνιμη και σταθερή δουλειά. Αυτός ο αγώνας είναι η μόνη διέξοδος που μπορεί φέρει ελπίδα και νίκες για τους εργαζόμενους».
Δήλωση
Ειδικότερα για το θέμα των συμβασιούχων , ο Ακρίτας Καλούσης, τονίζει :
« Η απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου-Δραπετσώνας να προσφύγει κατά της δικαστικής απόφασης που δικαίωνε τους 75 εργαζόμενους του Δήμου, μετατρέποντας τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου αλλά και 8 εργαζομένων που έγινε ανάκληση της θετικής προσωρινής απόφασης που είχαν κερδίσει την παραμονή τους μέχρι τον Οκτώβρη, άραγε αύριο και κατά των 75 εργαζόμενων μέσω ΕΣΠΑ των παιδικών σταθμών, αποτελεί μία κλιμάκωση της επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζόμενων στους ΟΤΑ και ανοίγει το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση.
Η κυβέρνηση της Ν.Δ με το νόμο Βορίδη που υποχρεώνει τους δήμους να προσφεύγουν κατά των πρωτόδικων αποφάσεων δικαστηρίων που δικαιώνουν τους εργαζόμενους, έχει στόχο να απογυμνώσει πλήρως τους Δήμους από προσωπικό, να διαλύσει τις υπηρεσίες των ΟΤΑ για να τις ξεπουλήσει στους ιδιώτες-εργολάβους. Συνεχίζοντας έτσι την πολιτική και των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ακροδεξιάς, κρατούν ομήρους χιλιάδες εργαζόμενους στους δήμους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Κυβέρνηση και Δήμοι αφού τους χρησιμοποίησαν στην “πρώτη γραμμή” μέσα στην πανδημία τώρα θέλουν να τους πετάξουν στον δρόμο. Η έλλειψη προσωπικού οδηγεί σε εντατικοποίηση της εργασίας με αποτέλεσμα τα εργατικά ατυχήματα να «θερίζουν». 64 νεκροί και 102 βαριά τραυματισμένοι σε μια 8ετία στους δήμους είναι ο απολογισμός της πολιτικής των κυβερνήσεων, των δημοτικών αρχών και της ΕΕ.
Η βάρβαρη πολιτική που βιώνουν οι εργαζόμενοι πάει χέρι-χέρι με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της επιχειρηματικής λειτουργίας των Δήμων με γνώμονα την ανταποδοτικότητα και την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων της καπιταλιστικής ανάπτυξης και όχι τις λαϊκές ανάγκες. Το καθεστώς των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών στους δήμους, που δίνει όλο και λιγότερα από τον κρατικό προϋπολογισμό, διαμορφώνει τους όρους για ιδιωτικοποιήσεις, αυξάνει τους φόρους και τα δημοτικά τέλη για τους εργαζόμενους και παραδίδει στα ιδιωτικά συμφέροντα δομές και υπηρεσίες των δήμων που θα έπρεπε να λειτουργούν για το κοινό όφελος των δημοτών, χωρίς ανταποδοτικό χαρακτήρα.
Η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας, που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από το νομικό καθεστώς που στα λόγια αμφισβητεί. Ούτε έχει δικαίωμα να «ξοδεύει» το φιλεργατικό της προφίλ στην παραχώρηση στήριξης στα εργατικά αιτήματα, όταν η λειτουργία του δήμου στηρίζεται σε ανθρώπους με επισφαλείς σχέσεις που ανακυκλώνουν την ανεργία και συντηρούν ένα καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα. Όποιος πραγματικά θέλει να στέκεται δίπλα στους συμβασιούχους στη πράξη και όχι στα λόγια, πρέπει να σταθεί απέναντι στους νόμους και να αμφισβητήσει το πλαίσιο που επιβάλλεται από το κράτος, τους δανειστές και την Ε.Ε, με οποιοδήποτε κόστος.
Αυτό ούτε θέλει, ούτε μπορεί να το υπηρετήσει η δημοτική παράταξη που διοικεί το Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Για αυτό καμία εμπιστοσύνη δεν μπορεί να υπάρχει σε υπόγειες συνεννοήσεις μαζί της και δήθεν υποσχέσεις από μέρους της. Οι εργαζόμενοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι, μόνο αν πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους μπορούν να ελπίζουν σε δικαίωση. Όλοι και όλες όσοι εργάζονται στο εκβιαστικό καθεστώς των συμβάσεων καλύπτουν πάγιες και σταθερές ανάγκες. Επομένως δικαιούνται να έχουν μόνιμη και σταθερή εργασία, με μισθούς αξιοπρέπειας και σε συνθήκες ανθρώπινες. Στεκόμαστε στο πλευρό τους όπως κάνουμε σε κάθε αγώνα για το ψωμί, τη δουλειά, τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους.
 ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ & ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
 ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΒΟΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΝΔΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ
 ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ “ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ”-ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ»

Προηγούμενο άρθροΣτον Πειραιά μεγάλος κολυμβητικός αγώνας και Αναβίωση Κλασικής Ολυμπιακής Διαδρομής
Επόμενο άρθρο