Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνδράμει τις δημόσιες υποδομές παροχής υγείας και στις 5 Ενότητές της, έχει διαθέσει αποκλειστικά για το Νοσοκομείο Καλαμάτας συνολική πίστωση περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ σημαντικά ποσά έχουν διατεθεί και για τα νοσοκομεία στις άλλες Π.Ε.
Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μιλώντας κατά την παράδοση προς χρήση της επέκτασης και αναδιαρύθμισης του χώρου στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Με την παρέμβαση αυτή, μέρος του ΤΕΠ το οποίο μέχρι σήμερα αποτελούσε χώρο αναμονής συγγενών – ασθενών, αναδιαρυθμίστηκε προκειμένου να δημιουργηθεί ΤΕΠ για παιδιά. Επίσης, παραπλεύρως της εισόδου του Τμήματος, στον υφιστάμενο ημιυπαίθριο χώρο, δημιουργήθηκαν δύο νέοι χώροι αναμονής συγγενών — συνοδών των εισερχόμενων ασθενών.
Η παρέμβαση αυτή, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης αποτελεί μέρος του με προϋπολογισμό 4.095.425,14 ευρώ έργου που χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 και αφορά προσθήκες και αναδιαρυθμίσεις στο υφιστάμενο κτήριο του Νοσοκομείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, το οποίο περιλαμβάνει επίσης και την προσθήκη ορόφου στο υφιστάμενο ισόγειο της Ψυχιατρικής Κλινικής, όπου χωροθετούνται δύο νέες νοσηλευτικές μονάδες, συνολικής δυναμικότητας 28 κλινών.
“Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, γιατί ασφαλώς ήταν αναγκαίο, αλλά και για τη σημαντική συμβολή του Νοσοκομείου Καλαμάτας στην αντιμετώπιση της πανδημίας” επισήμανε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας για να υπογραμμίσει στη συνέχεια:
Η επιλογή αυτή έγινε γιατί το νοσοκομείο αυτό περιέθαλψε στην πρώτη φάση της πανδημίας ασθενείς από διάφορες περιοχές της Περιφέρειάς μας, καθώς δέχθηκε να δώσει τον αγώνα αυτό απέναντι στην πανδημία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον αείμνηστο ιατρό Νίκο Γραμματικόπουλο και τον δικό του αγώνα, όπως και των συναδέλφων του γιατρών στην ειδική μονάδα covid του Νοσοκομείου Καλαμάτας”.
Εκπροσώπηση
Καταλήγοντας, Περιφερειάρχης επισήμανε ότι αποτελεί σημαντική και ουσιαστική εξέλιξη ότι πλέον η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπείται στα Δ.Σ. των δημόσιων νοσοκομείων -με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Πρόνοιας Άγγελο Χρονά να είναι ο εκπρόσωπός της αποτελώντας μέλος της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας.
“Έχει ως υποχρέωση να μελετά τα θέματα και να απαντά στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και να εισάγει σε αυτό πρωτογενώς θέματα αναφορικά με τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας. Πλέον δεν θα ρωτάμε, αλλά θα μαθαίνουμε από πρώτο χέρι για τις ανάγκες και θα παρεμβαίνουμε για να βοηθάμε την καλή λειτουργία των νοσοκομείων στις 5 Περιφερειακές Ενότητες, καθώς γνωρίζουμε ότι στον τομέα της δημόσιας υγείας υπάρχουν προβλήματα -και σε υποδομές και σε προσωπικό” κατέληξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, εκφράζοντας ικανοποίηση για το επίπεδο συνεργασίας της Περιφέρειας με την διοικήτρια του Γ.Ν. Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη.

Προηγούμενο άρθροΝέα εποχή για το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών-10 εκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του
Επόμενο άρθροΛύση στο αρδευτικό πρόβλημα των Τρικάλων με έργα 13 εκατ.ευρώ