Τη δήμαρχο Χαλκιδέων, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ,για την ανάθεσε σε ιδιώτη την αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων της πόλης, “επιβαρύνοντας του Δημότες με χιλιάδες ευρώ την ημέρα, απαξιώνοντας ταυτόχρονα το προσωπικό και τις υπηρεσίες του Δήμου”
Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ η δήμαρχος , ” εν μέσω θερινής ραστώνης και συγκεκριμένα την επομένη του Δεκαπενταύγουστου, συγκάλεσε την Οικονομική Επιτροπή (Ο.Ε.) και αποφάσισε να αναθέσει .
Αν αυτό δεν είναι μεθόδευση για την εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων τότε τι είναι;
Αν η Δήμαρχος επιλέγει στις 16 Αυγούστου 2022 να αποφασίσει η ίδια, με τρία (3) ακόμη Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής (Ο.Ε.), να κάνει «δώρο» 265.360 ευρώ σε ιδιώτη για την μεταφορά των απορριμμάτων στα Τρίκαλα (ναι, τα σκουπίδια θα μεταφερθούν από τη Χαλκίδα στα Τρίκαλα), και μάλιστα με την διαδικασία του «κατεπείγοντος» για να προλάβει αντιδράσεις, πώς μπορεί να ισχυρίζεται πώς νοιάζεται για τον Δήμο και τους Δημότες;”.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει ότι η δήμαρχος, ” συστηματικά τα τελευταία χρόνια αρνείται να δώσει λύση στο πρόβλημα με τον Χ.Υ.Τ.Α. της Χαλκίδας, απαξιώνει σκοπίμως το προσωπικό και τις υπηρεσίες του Δήμου και αναζητά προφάσεις και ευκαιρίες για να πριμοδοτήσει ιδιώτη, εκχωρώντας την αποκομιδή και την μεταφορά των απορριμμάτων εκτός της Χαλκίδας, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις προτάσεις του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων και τις απανωτές καταγγελίες για υπονόμευση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα των Δημοτικών Υπηρεσιών”.
Και επικαλείται το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων, που καταγγέλλει ότι η δήμαρχος ” για ένα μείζον πρόβλημα που σέρνεται από το Νοέμβριο του 2019, η Δήμαρχος Χαλκιδέων χωρίς κανένα σχέδιο και προγραμματισμό αποφάσισε να στείλει… βόλτα τα σκουπίδια στα Τρίκαλα με κόστος 70,00 ευρώ ανά τόνο απορριμμάτων, επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό του Δήμου και δημιουργώντας πρόβλημα ακόμη και στη μισθοδοσία των εργαζομένων στην καθαριότητα.
Για το πόσο ακριβά θα πληρώσουν τις επιλογές της κας Δημάρχου οι Δημότες, με αύξηση προφανώς των Δημοτικών Τελών σε μία συγκυρία που η ακρίβεια σφίγγει ως θηλιά στο λαιμό των πολιτών, αρκεί να αναλογιστεί κανείς πώς, απαιτούνται για την μεταφορά μόνο των σύμμεικτων απορριμμάτων των 140 παραγόμενων τόνων ανά ημέρα 12.152 ευρώ. Για το υπόλοιπο έτος δηλαδή απαιτείται το ποσό του 1.400.000 ευρώ.
Η Δημοτική Αρχή ωστόσο πιστεύει πώς μέσα σε είκοσι δυο (22) ημέρες (τόση είναι η διάρκεια της σύμβασης αντί του ποσού των 265.360 ευρώ) θα επιλύσει ένα πρόβλημα που διαιωνίζεται εδώ και χρόνια”.
Κατά την ΠΟΕ-ΟΤΑ , ” αντί ουσιαστικών λύσεων, η Δήμαρχος Χαλκιδέων επιλέγει να κάνει δωράκια στους ιδιώτες. Αντί για διάλογο με τους εργαζόμενους τοποθετεί παράνομα κάμερες στο χώρο του εργοταξίου στον Άγιο Στέφανο Χαλκίδας, εν είδει ρουφιάνου, ίσως και αντιγράφοντας τις κυβερνητικές πρακτικές των παρακολουθήσεων”.
Επίσης καλεί την σήμαρχο Χαλκιδέων να ακυρώσει την απόφαση εκχώρησης της αποκομιδής και μεταφοράς των απορριμμάτων στον ιδιώτη,” να αναζητήσει λύσεις στο πρόβλημα στη βάση της προάσπισης του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Δημοτικών Υπηρεσιών και να ξηλώσει άμεσα τις κάμερες που τοποθετήθηκαν στο εργοτάξιο του Αγίου Στεφάνου”.

Προηγούμενο άρθροΓ. Κουράκης*: Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι πάντα εδώ
Επόμενο άρθρο4 νέες μεγάλες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις στην Π.Ε Λάρισας