Σε νέες απαλλοτριώσεις για πράσινο προβαίνει ο Δήμος Ηρακλείου. Η Δημοτική Αρχή Μπάμπαλου , είναι από τις ελάχιστες που μεθοδικά και με σχέδιο αυξάνει τη δημοσιτική περιουσία και το δημόσιο χώρο , χωρίς μάλιστα δανεισμό ή περαιτέρω επιβάρυνση των δημοτικών .
Μάλιστα, για μια νέα αγορά- απαλλοτρίωση , αυτή τη φορά περίπου τριών στρεμάτων η δημοτική αρχή διεκδίκησε και πέτυχε τη χρηματοδότηση με 1,5 περίπου εκατομμύριο ευρώ από το Πράσινο Ταμείο.
Όπως και στις προηγούμενες, πολλές περιπτώσεις των τελευταίων χρόνων, που η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου προχώρησε σε τέτοιου είδους αγορές, οι συγκεκριμένες εκτάσεις είχαν δεσμευτεί τις περασμένες δεκαετίες από το Δήμο για απαλλοτρίωση αλλά είχε χαθεί με την πάροδο του χρόνου η διορία που δίνει ο Νόμος για να ολοκληρωθεί η απαιτούμενη διαδικασία και, πλέον, ήταν διαθέσιμα για οικοδόμηση όποτε το αποφάσιζαν οι ιδιοκτήτες τους.
Μάλιστα, ο δήμος έχει καταθέσει και τρίτη πρόταση στο Πράσινο Ταμείο για την απόκτηση ενός ακόμα χώρου, της έκτασης , δίπλα στο δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου.

Προηγούμενο άρθροΣχεδόν 1 εκατομμύριο ευρώ (!) για …ψηφιακό « πάρκο πολιτισμού» στη Σαλαμίνα
Επόμενο άρθροΝα στηρίξει και να ενισχύσει η ΕΕ τις δημόσιες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας ζήτησε ο Κουράκης