«Απίστευτα προβλέψιμος» σε πρακτικές και νοοτροπία , που σαφώς αφήνει να εννοηθεί ότι είναι βαθύτατα αντιδημοκρατικές , χαρακτηρίζει , ο τέως δήμαρχος της Αγίας Βαρβάρας , τον νυν κάτοχο του δημαρχιακού θώκου , Λάμπρο Μίχο.
Με αφορμή εξώδικα που του απέστειλε πρόσφατα ο τελευταίος, σ΄ανακοίνωση , του γράφει, ότι είναι «απίστευτα προβλέψιμος.Τόσα χρόνια παρουσιάζετε το ίδιο πολιτικό προφίλ, τις ίδιες πολιτικές τακτικές, το ίδιο πολιτικό πρόσωπο, το ίδιο αυταρχικό στυλ!
Δεν αντέχετε την κριτική! Δεν αντέχετε την αντίθετη, από εσάς, άποψη! Δεν αντέχετε όλη την αλήθεια! Και φυσικά, δεν απαντάτε ποτέ, ούτε με επιχειρήματα, αλλά ούτε με τη δική σας, έστω, αλήθεια! Απαντάτε πάντα με μηνύσεις, με αγωγές, με εξώδικα και με τον εν δυνάμει φόβο, που αυτά επιφέρουν».
Από τα παραπάνω λοιπόν προκύπτει ευλόγως το εξής ερώτημα , που ο κ. Καπλάνης , οφείλει να απαντήσει:
Αν « τόσα χρόνια» είναι ο κ. Μίχος αυτό που περιγράφει , εκείνος πως συμπορεύτηκε μαζί του , από το 1994 έως το …2011, οπότε του έδωσε το « δακτυλίδι» και εξελέγη δήμαρχος εν μέσω της θητείας του , από την οποία παραιτήθηκε για να ορκιστεί βουλευτής ;
Επί 17 συναπτά έτη , « τόσα χρόνια» δηλαδή που ήταν το « δεξί του χέρι», που βήμα δεν έκανε κανένας τους χωρίς τον άλλο , δεν είχε αντιληφθεί τίποτε;
Τίποτε δεν είχε αντιληφθεί;
Διότι αν συμβαίνει αυτό , όχι μόνο δεν τον τιμά αλλά ούτε τον καθιστά κατάλληλο να ηγείται μιας πόλης .