« Καταστροφή» για το δήμο Αλεξανδρούπολης , χαρακτηρίζει τη μέχρι τώρα διετή θητεία της διοίκησης Ζαμπούκη , ο προκάτοχος του και επικεφαλής της παράταξης « Πόλη και Πολίτες» , Βαγγέλης Λαμπάκης.
Ο κ. Λαμπάκης και η παράταξη του , αρνήθηκαν να παραστούν στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον Απολογισμό, « καθ’ όσον ο κος Ζαμπούκης δεν έχει τίποτα να πει, αφού τίποτα δεν έκανε, δύο ολόκληρα χρόνια ή μάλλον γύρισε τον Δήμο μας πολύ πίσω.Γι’ αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε πλέον να μην ασχοληθούμε» μαζί του.
Ωστόσο , διαβεβαιώνουν « ότι στο βαθμό που θα μπορέσουμε να σώσουμε κάποια πράγματα, μειώνοντας την καταστροφή, υποσχόμεθα ως έντιμοι αυτοδιοικητικοί ότι θα το κάνουμε».
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της παράταξης Λαμπάκη, «δυστυχώς για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και τους δημότες μας ο κος Ζαμπούκης απέδειξε αυτό που λογικά περιμέναμε.Δηλαδή,αλαζονεία σ’ όλο της το μεγαλείο, την οποία προαναγγέλλοντας πριν την ορκωμοσία την διατήρησε συνεχώς».
Αυτό ήταν , υπογραμμίζει και η « βασική αιτία αδυναμίας ουσιαστικής συνεργασίας με οποιοδήποτε.Διότι και μ΄αυτούς που συνεργάστηκε δήθεν συνεργάστηκε, μη αντιλαμβανόμενος την τοπική Αυτοδιοίκηση.
Μη διαθέτοντας εμπειρία και τεχνογνωσία, ούτε φυσικά συνεργάτες μ’ αυτά τα προσόντα, διώχνοντας ταυτόχρονα τους ελάχιστους που ξεχώρισαν με διάθεση για δουλειά, έσβησαν κάθε ελπίδα ακινητοποιώντας τον δήμο καταστρέφοντας τις δομές του και τρομοκρατώντας εργασιακά τους εργαζόμενους».
Ακόμη κατηγορεί τη νυν Δημοτική Αρχή ότι απώλεσε ευκαιρίες και χρηματοδοτήσεις και δεν δημιούργησε» προϋποθέσεις ούτε για ένα μεγάλο και καινοτόμο έργο, γεγονός που θα καλύψει με άρνηση και τους επόμενους μήνες μέχρι τέλος της τετραετίας.
Έτσι μ’ έναν Δήμαρχο χωρίς ν’ αντιλαμβάνεται τη θέση του, την αυτοδιοίκηση και χωρίς ομάδα, είναι βέβαιο ότι ο Δήμος μας οδηγείται στην καταστροφή, η οποία καταστροφή ολοκληρώνεται με την φίμωση δημοσιογράφων και δημοτικών συμβούλων στους οποίους μοίρασε με κλητήρες επτά (7) αγωγές ζητώντας για δήθεν ηθική του βλάβη πάνω από 200.000,00€. Εν ολίγοις, αλυσόδεσε τύπο και αυτοδιοίκηση και τελικά την τοπική δημοκρατία».