Στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και με σκοπό τη δημιουργία νέων και καινοτόμων διαύλων επικοινωνίας με τους πολίτες, ενεργοποιήθηκε, στην κεντρική ιστοσελίδα του Δήμου (https://palaiofaliro.gr), ο Ψηφιακός Βοηθός (ChatBot), με την ονομασία «Ποσειδών».
Μέσω του Ψηφιακού Βοηθού «Ποσειδών», ο οποίος είναι διαθέσιμος όλο το 24ωρο, ο Δημότης μπορεί να στείλει την ερώτηση του ή να διαλέξει από τις προτεινόμενες επιλογές, είτε από τον υπολογιστή του είτε από το κινητό του, χωρίς να χρειαστεί να εγκαταστήσει κάποια ειδική εφαρμογή.
Οι πληροφορίες παρέχονται άμεσα, έγκυρα και εύκολα, με μια κίνηση, απαντώντας σε σχόλια και ερωτήσεις των Δημοτών που τίθενται από τους πολίτες σε γραπτή φυσική γλώσσα , σε ένα ευφυές πρόγραμμα «διαλόγου».
Στόχος του Ψηφιακού Βοηθού είναι η απλούστευση της επικοινωνίας με τους πολίτες, καθώς πρόκειται για ένα ευφυές πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence), που εφαρμόζοντας αλγόριθμους Μηχανικής Μάθησης (Machine Learning) και μέσω Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας (NLP – Natural Language Processing), θα είναι σε θέση να αλληλεπιδρά με τους πολίτες, παρέχοντας χρηστικές πληροφορίες για τις υπηρεσίες και τις δραστηριότητες του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.
Οι πολίτες, θα μπορούν να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους είτε με χρήση ελεύθερου κειμένου, είτε μέσω πλοήγησης με κουμπιά, λαμβάνοντας άμεσα απαντήσεις στα ερωτήματά τους ανά πάσα στιγμή. Στην περίπτωση όπου ο Ψηφιακός Βοηθός δεν γνωρίζει την απάντηση, θα προτείνει πιθανές επιλογές με βάση τον αλγόριθμο Τεχνητής Νοημοσύνης, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους πολίτες.
Οι δυνατότητες του ψηφιακού βοηθού θα βελτιώνονται σταδιακά, καθώς θα αναλύεται διαρκώς ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρούν μαζί του οι πολίτες. Η ανάλυση αυτή, θα οδηγήσει στην καλύτερη κατανόηση των αναγκών των πολιτών και στον εμπλουτισμό του Ψηφιακού Βοηθού με περισσότερες πληροφορίες.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα ο ψηφιακός βοηθός θα βρίσκεται και στην επίσημη κοινότητα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου στο Viber.

Προηγούμενο άρθροΜε 5000 επισκέπτες μέχρι τώρα επιστρέφει στην Ελευσίνα η εμβληματική έκθεση
Επόμενο άρθροΜαζεύει τα ” σαραβαλάκια” ο δήμος Πειραιά