.
Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο και στο πλαίσιο Εισηγητικού Θέματος για την έγκριση Προγράμματος Δράσεων σχετικά με τις Εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, υπήρχε αναφορά για έγκριση Έκδοσης, με δαπάνες του Δήμου, διδακτορικής διατριβής με θέμα “Προσφυγική εγκατάσταση: Σύλλογοι και μνήμη 1923-1967”.
Σε σχετική μας ερώτηση αν η έκδοση αυτής της διδακτορικής διατριβής ήταν απότοκο κάποιας απόφασης σχετικής Επιτροπής Αξιολόγησης από εμπειρογνώμονες και κατόπιν κάποιας δημοσιευμένης πρόσκλησης, η απάντηση ήταν εμφατικά αρνητική.
Αρκούσε, όπως δια στόματος Δημάρχου Γ. Ιωακειμίδη ειπώθηκε, το ότι μια ωραία πρωία ενεφανίσθη ο/η Συγγραφέας, την παρέδωσε στον Δήμο και ο Δήμαρχος ως”Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας”την διάβασε και απεφάνθη ότι η Διδακτορική διατριβή έχριζε έκδοσης διότι ως εκρίθη από τον ίδιο ήταν εξαιρετικού επιπέδου.
Μπορεί και να είναι. Μπορεί και να μην είναι. Ως κάτοχοι γνώσης άλλου Ακαδημαικού αντικειμένου τα στελέχη της Παράταξης μας δεν μπορούμε να έχουμε άποψη.
Χωρίς ανταγωνισμό όμως και Δημοσιευμένη Πρόσκληση για κατάθεση Διδακτορικών Διατριβών προκειμένου για την Έκδοση τους επίσης, δεν μπορούμε να επιβραβεύουμε κάτι για το οποίο ως Δημοτικό Συμβούλιο είμαστε αναρμόδιοι να το Κρίνουμε.
Για αυτό υπάρχουν τα Πανεπιστήμια, οι Καθηγητές, οι σχετικές Επιτροπές Αξιολόγησης και οι Ειδικοί. Η έγκριση έκδοσης διδακτορικής Διατριβής από Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟ συνιστά ad hoc ΔΙΑΚΡΙΣΗ και προσδίδει συγκριτικό πλεονέκτημα στον/ην Συγγραφέα στην περίπτωση αίτησης για κατάληψη θέσης στην Ακαδημαϊκή κοινότητα ή στο δημόσιο τομέα εν γένει.
Η παράταξη μας, το επισήμανε και δήλωσε “παρόν”
Από Βοηθός (ΕΤΕΠ) στο Πολυτεχνείο μέχρι το 94, Δήμαρχος το 94 έως σήμερα και από εφέτος και……….. “Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας” ο Γ. Ιωακειμίδης.
Του ευχόμαστε τη συμμετοχή του ως μέλος και σε εκλεκτορικό Σώμα υποψηφίων μελών ΔΕΠ του τμήματος Ιστορίας του ΕΚΠΑ, από το επόμενο έτος μετά τις εκλογές, όπου θα βρίσκεται στην απομαχία και θα έχει αρκετό περισσότερο χρόνο να διαβάζει και να κρίνει διδακτορικές διατριβές Ιστορίας.

* Κανέλλος Στ. Τούντας, Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης « Δημοκρατική Συνεργασία για τη Νίκαια και το Ρέντη»
Επ. Καθηγητής Λογιστικής/Χρηματοοικονομικής Ανάλυσης
Τμήμα Διοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων και Συστημάτων Εφοδιασμού Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Προηγούμενο άρθροΈνας στους 10 στο δημόσιο μετακλητοί , αιρετοί , «λοιποί απογεγραμμένοι»
Επόμενο άρθροΔράσεις για Πρέσπες και Αώο συμφώνησαν οι υπουργοί Περιβάλλοντος Ελλάδας –Αλβανίας