Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου του 1923, γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη η Μαρία Άννα Καικιλία Σοφία Καλογεροπούλου, κόρη μεταναστών, με πατέρα από τον Μελιγαλά και μητέρα από τη Στυλίδα. Το κορίτσι που, με σκληρή δουλειά και αφοσίωση, έμελλε να λάμψει στις σημαντικότερες σκηνές του κόσμου ως η Μαρία Κάλλας, η απόλυτη ντίβα στο χώρο του λυρικού θεάτρου.
Ακριβώς 100 χρόνια μετά την γέννησή της, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 , στις 20:00, στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας θα πραγματοποιήσει ένα αφιέρωμα σε αυτήν την σημαντική ιέρεια του Λυρικού τραγουδιού με μια βραδιά λυρικού τραγουδιού.
Ταυτόχρονα θα τιμηθεί το έργο και η προσωπικότητα της Χριστίνα Γιαννακοπούλου, μιας λυρικής τραγουδίστριας και παιδαγωγού που τιμά με την παρουσία της το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας εδώ και 20 χρόνια με σημαντικό καλλιτεχνικό και παιδαγωγικό έργο.
Επίσης, οι θεατές, θα έχουν την χαρά να απολαύσουν 14 νέες και νέους λυρικούς τραγουδίστριες/ές που σπουδάζουν δίπλα στην Χριστίνα Γιαννακοπούλου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας αλλά και στο Ωδείο Athenaeum σε γνωστές Άριες από Όπερες των W. A. MOZART, G. PUCCINI, V. BELLINI, A. DVORAK, C. GOUNOD, P.I. TCHAIKOVSKY, G. DONIZETTI κ.α.
Συμμετέχουν οι: Ελένη Καλογράνη, Γιάννης Καλοκαιρινός, Κωνσταντίνα Κορμά, Αναστασία Κουναλάκη, Κατερίνα Κουτσονικόλα, Βίλλυ Κυριακοπούλου, Δήμητρα Σακελλαροπούλου, Χριστίνα Σαλαμάνη, Κατερίνα Σαμιωτάκη, Ελεάννα Σαραμάσκου, Ανίτα Σούση, Άγγελος Σπηλιώτης, Πηνελόπη Περδικάρη, Αγάπη-Χαρά Τσίρου
Συνοδεύει στο πιάνο ο Γιάννης Αερινιώτης
Καλλιτεχνική επιμέλεια προγράμματος: Χριστίνα Γιαννακοπούλου

Προηγούμενο άρθροΑποδείχθηκαν ανίκανοι Δούρου,Πατούλης-«Σωτηρία» για το μεγάλο έργο της Ανάπλασης του Φαληρικού όρμου από ΕΕ
Επόμενο άρθρο