Εξαιρέθηκαν και αδικήθηκαν οι μαθητές της Γ Λυκείου του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων από την ευνοϊκή ρύθμιση του άρθρου 13Β του ν. 4186/2013 που προβλέπει ένα επιπλέον ποσοστό έως 2% εισαγωγή μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση απο περιοχές που επλήγησαν εξαιτίας φυσικών καταστροφών.Παρότι ο δήμος επλήγη από τις καταστροφικές πλημμύρες του Αυγούστου του 2020.
Αυτό καταγγέλλει σ΄ ανακοίνωση της , η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμλ , Τζοβάννα Γκόγκου και σημειώνει ότι έθεσε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο , «ώστε να πάρουμε απόφαση για την διεκδίκηση της ρύθμισης αυτής , έχοντας υπόψιν οτι η ρύθμιση αυτή είχε εφαρμοστεί και σε άλλους Δήμους με παρόμοιες καταστροφές .
Το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε θετικά ομόφωνα απόφαση και περιμέναμε από τον Δήμαρχο τις πιέσεις του και τις ενέργειες του ώστε αυτό να γίνει εφικτό και εφαρμόσιμο .
Δυστυχώς καμία ουσιαστική ενέργεια δεν έγινε από τον Δήμαρχο που συνήθως ακολουθεί το “άρτον και θεάματα” υποτιμώντας τον κόπο των μαθητών και των γονέων και έτσι ενώ άλλοι δήμοι το υποστήριξαν και το κέρδισαν , ο δικός μας ο Δήμος απαξιώθηκε για πολλοστή φορά».