Με μεγάλη μας χαρά και με τον τρόπο που κινείται η οργανωτική επιτροπή, έπειτα από το πετυχημένο περσινό πρώτο εγχείρημα της δημιουργίας και πραγματοποίησης του 1ου Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου “Φάνης Τσιμιγκάτος”, διαπιστώνουμε ότι η αναβάθμιση του αγώνα, με τις ενέργειες που έχουν γίνει ή που έχουν εξασφαλισθεί για να γίνουν μέχρι να ακουστεί η πιστολιά της εκκίνησης, θα ανυψώσουν περαιτέρω τον αγώνα, με το όφελος να το καρπώνονται οι ίδιοι οι δρομείς και η πόλη μας.
Η απαράμιλλη, ειδυλλιακή, με φόντο το φημισμένο Πατρινό ηλιοβασίλεμα, ασφαλής (κινείται στην παραλιακή ζώνη και κάτω από τις γραμμές του τρένου), επίπεδη, βατή διαδρομή, που προσφέρεται για καλές επιδόσεις, δεν θα αλλάξει, αλλά θα προστεθούν μερικές ευφάνταστες πινελιές, που θα την “απογειώσουν”. Όσον αφορά στον Σύλλογό μας, ο «Φειδιππίδης» αποδέχτηκε με θέρμη την πρόσκληση του Δήμου, ώστε να συμμετέχει ακόμα πιο ενεργά και αποφασιστικά εφέτος, από θέσεις ευθύνης πλέον, με ένα μέλος του στην Οργανωτική Επιτροπή (Αντώνης Κατσίκης) και με ένα ακόμα στην Εκτελεστική Επιτροπή (Παναγιώτης Μητρούλιας), ενώ είναι εκφρασμένη και η αμοιβαία επιθυμία για ακόμη στενότερη συνεργασία.
Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Αχαΐας “Φειδιππίδης” και η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), της οποίας είναι δραστήριο μέλος, μαζί με τους ΣΕΓΑΣ (αιγίδα) και ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, ΑΟΠ Κούρος και Παναχαϊκή Γ.Ε. (συνδιοργανωτές), θα είναι ο πλέον δυναμικός και αποφασιστικός θεσμικός υποστηρικτής, καθώς θα έχει την ευθύνη μετακίνησης των Συλλόγων μελών της ΕΟΣΛΜΑ-Υ με λεωφορεία, που θα μισθωθούν από την Διοργάνωση. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι θα οργανωθούν εκδρομές από την Αθήνα, τη Λάρισα, το Βόλο, τα Ιωάννινα και την Καλαμάτα και θα εξεταστεί το ενδεχόμενο για επιπλέον ομαδικές μετακινήσεις αν αυτό απαιτηθεί.
Με τον Μεγάλο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο, η πόλη μας ανακτά τη δρομική της οντότητα, καταξιώνεται και στέκεται πλέον ισότιμα δίπλα σε άλλες μεγάλες πόλεις που διατηρούν διοργανώσεις χρόνων, εντάσσεται στο δρομικό καλεντάρι του απλού δρομέα που προγραμματίζει δύο – τρεις αγώνες – στόχους τον χρόνο και χτίζει ένα νέο αθλητικό τοπόσημο… Με δύο Ημιμαραθωνίους ετησίως, τον Μεγάλο Διεθνή Νυχτερινό το φθινόπωρο, και τον Διεθνή Ημιμαραθώνιο Πάτρας που πραγματοποιήθηκε την άνοιξη, η Πάτρα θα αποτελεί σίγουρα έναν ελκυστικό προορισμό για όλους, με συνέπεια και την έμμεση ενίσχυση της τοπικής οικονομίας (ξενοδοχεία, εστίαση, ψυχαγωγία, εμπορικά κ.ο.κ.), γιατί όπως είναι γνωστό, τα αθλητικά γεγονότα αποτελούν πόλο έλξης για ένα ενδιαφέρον διήμερο ή τριήμερο.
Οι δρομείς του «Φειδιππίδη», της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και όλοι όσοι τρέχουμε πρωτίστως για την υγεία και την ψυχαγωγία μας, είμαστε ενθουσιασμένοι, γιατί όπως έχω ξαναπεί, αυτοί οι open δρομικοί αγώνες ανταποκρίνονται στις επιθυμίες και τις ανάγκες μας σαν να είναι φτιαγμένοι για μας. Είναι η απόλαυσή μας, είναι το καθημερινό μας τρέξιμο. Από την διαίσθησή μου και από το κλίμα που αφουγκράζομαι, πρώτη φορά φαίνεται τόσο ενωμένο και δυνατό το δρομικό κίνημα, περιμένοντας αυτή τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού το απόγευμα της 21 Οκτωβρίου, συντροφιά με το … ηλιοβασίλεμα!
Είναι αξιομνημόνευτο κι έχει αποσπάσει τα πιο ευμενή σχόλια των δρομέων, το γεγονός ότι ο Μεγάλος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Πάτρας «Φάνης Τσιμιγκάτος» αντιστέκεται στην εμπορευματοποίηση των δρομικών γεγονότων, δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής σε όλους, με το μικρό κόστος συμμετοχής και τη δωρεάν συμμετοχή μεγάλων πληθυσμιακών ομάδων (άνεργοι, χαμηλόμισθοι, φοιτητές κ.ο.κ.).
Η αυλαία του 2ου Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Πάτρας «Φάνης Τσιμιγκάτος» θα πέσει αργά το βράδυ στην Πλατεία Γεωργίου με τη μεγάλη συναυλία των Πυξ Λαξ, που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Πατρών, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος και είναι ενταγμένος ο Μεγάλος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος.
Φύλαξα τελευταία, για να κλείσω αυτό το σημείωμά μου, την είδηση ότι πρεσβευτές του 2ου Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Πάτρας «Φάνης Τσιμιγκάτος» θα είναι εφέτος οι μεγάλοι Πατρινοί Μαραθωνοδρόμοι, Σπύρος Ανδριόπουλος, Νίκος Ανδριόπουλος και Παναγιώτα Νικολακοπούλου.

*Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Ημιμαραθωνίου,Προέδρου του ΣΜΑΧ «Φειδιππίδης

Προηγούμενο άρθρο7ο Φεστιβάλ Αμπελουργίας Ανεμώτιας Λέσβου-Αναλυτικό Πρόγραμμα
Επόμενο άρθροΕγκρίθηκε ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου Νάουσας από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης