Την τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Δήμο Πειραιά από την τεράστια έλλειψη προσωπικού εξαιτίας τις καθυστερήσεις στις προσλήψεις από το υπουργείο Εσωτερικών και τους λανθασμένους χειρισμούς προσωπικά του υπουργού , Πάνου Σκουρλέτη , περιέγραψαν στο Δημοτικό Συμβούλιο , ο δήμαρχος , Γιάννης Μώραλης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος , Τάκης Καλογερόγιαννης.
«Είμαστε ιδιαίτεροι ανήσυχοι για το τι θα συμβεί το καλοκαίρι» δήλωσε με αγωνία ο κ. Μώραλης.Ο οποίος ανάφερε ότι η υπάρχουσα δύναμη των οδηγών απορριμματοφόρων είναι μειωμένη 50 άτομα και των εργαζομένων στην υπηρεσία αυτή μειωμένη κατά 60 άτομα.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο , κ. Καλογερόγιαννη, έχουν αποχωρήσει 150 εργαζόμενους ενώ προσήλθαν 98 εκ των οποίων και 16 Άτομα με Ειδικές Ανάγες για την καθαριότητα .
Όπως ειπώθηκε μάλιστα, προκαλώντας αίσθηση , μεταξύ τους ήταν ένας τυφλός που προσελήφθη ως …οδηγός απορριμματοφόρου , καριδοπαθείς, με λευχαιμία ακόμη και άτομο που κάνει αιμοκάθαρση .
«Έντεκα εξ΄αυτών δεν μπορούν να εργαστούν πουθενά» υπογράμμισε ο κ. Μώραλης . Προσθέτοντας ότι μεταξύ των 98 υπάρχουν και είκοσι άτομα που δεν έχουν τους τίτλους σπουδών που είχαν αναφέρει στο διαγωνισμό ότι κατείχαν , με αποτέλεσμα, όπως είναι λογικό , να μην είναι δυνατή η πρόσληψη τους .
Σύμφωνα με τον κ. Καλογερόγιαννη στο δήμο σήμερα υπάρχουν μόνο 78 όλο –κι όλο οδηγοί και καθημερινά πραγματοποιούνται 70 δρομολόγια απορριμματοφόρων και δέκα τις Κυριακές. « Δουλεύουν εξαντλητικά . Δεν αρκούν να πάρουν άδειες, ακόμη και έξι μέρες την εβδομάδα».
Επίσης ανάφερε ότι το σύνολο σχεδόν των 125 εργατών καθαριότητας είναι άνω των 60 χρόνων.
« Δεν έχω προσωπικό να βγάλω καδοπλυντήρια , ούτε μπάζα να μαζέψουμε εξαιτίας νόμου του κράτους . Έξι μήνες . Ψήφισε νόμο αυτή η κυβέρνηση , που απαγορεύει στους δήμους να τα μαζέψουν. Καταφέρνουμε να βγάζουμε τρεις υδροφόρες».





