Την εποχή που βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου, φαίνεται πως κάποιοι έγιναν μιμητές των μεθόδων τους. Μόνο ως άκρως φασιστικά μπορούν να χαρακτηριστούν τα όσα εκτυλίχθηκαν στο Δημαρχείο Αιγάλεω, την ώρα πραγματοποίησης Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου .
Συγκεκριμένα ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε, προπηλάκισε και χτύπησε βάναυσα αιρετούς εκπροσώπους εργαζομένων και εργαζόμενους του Δήμου Αιγάλεω που παρευρέθηκαν να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του Δημάρχου, Δημήτρη Μπίρμπα, κορυφαίου κομματικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της παράταξής του στην ΚΕΔΕ , να διώξει πειθαρχικά μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων για τη συνδικαλιστική του δράση.
Ανάμεσα στους εργαζόμενους που προπηλακίστηκαν ήταν το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Μπαλασόπουλος Θέμης, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Νίκος Τράκας, τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Τσούνης Γιάννης και Παπαδοπούλου Μαρία, το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Ευθυμίου Χριστόδουλος και τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Τσιχλάκης Δημήτρης και Τσιμπούκογλου Κώστας.
Το επεισόδιο είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό και τη μεταφορά με ασθενοφόρο του μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Καρακουλάκη Γεώργιου που διώκεται συνδικαλιστικά από τον Δήμαρχο Αιγάλεω με κρανιοεγκεφαλική κάκωση καθώς και του εργαζομένου του Δήμου, Δελαβίνια Κώστα με κάταγμα χεριού.
Η ΑΔΕΔΥ , με ανακοίνωσή της , καταγγέλλει με απερίφραστο τρόπο την τρομοκράτηση των εργαζομένων του Δήμου με μεθόδους φασισμού «και καθιστούμε πολιτικά υπεύθυνο τον Δήμαρχο του Δήμου Αιγάλεω, Δημήτρη Μπίρμπα, για όσα τραγελαφικά αλλά άκρως επικίνδυνα έλαβαν χώρα μέσα στον Δήμο που σε όλη τη διάρκεια τους έμεινε απαθής».
Και καταλήγει η ανακοίνωσή της , με την προειδοποίηση : «οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν να επιστρέψουμε πίσω σε εποχές φασισμού και ολοκληρωτισμού.Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ… ΩΣ ΕΔΩ…»





