Μία πρώτη εκτίμηση για τα οικονομικά του Δήμου Αθηναίων τη χρονιά που πέρασε, παρουσίασε ο Δήμαρχος Γιώργος Καμίνης σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αφού υπενθύμισε λοιπόν το λογιστικό πλεόνασμα από το προηγούμενο έτος, ύψους 18,7 εκατ. Ευρώ και τη μείωση των συνολικών υποχρεώσεων προς τρίτους κατά 68,1 εκατ. Ευρώ σε σχέση με το 2010, ο Δήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος Αθηναίων δεν οφείλει σε ΔΟΥ και ασφαλιστικούς οργανισμούς, εκφράζοντας την άποψη ότι «ο Δήμος αντέχει οικονομικά».
Παράλληλα, πρόσθεσε, η Δημοτική του Αρχή προσπαθεί να ανταποκριθεί σε ένα μεγάλο κοινωνικό και επενδυτικό έργο, το τελευταίο με τη βοήθεια πάντα του ΕΣΠΑ.
Κατ’ εκτίμηση λοιπόν, τόνισε, το 2014 συγκριτικά με το 2013 θα έχει διαμορφωθεί ως εξής:
«Τα υπόλοιπα από δάνεια θα έχουν μειωθεί κατά 9,6%. Υπόλοιπες μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δήμου σε σχέση με το ’13, κατά 20%. Τα υπόλοιπα προς προμηθευτές, σε σχέση με το ’13, 42,4%. Και λοιπές υποχρεώσεις 4,8%. Επίσης από συνολικές εισπράξεις μέχρι 31/12/14 φτάνουμε περίπου στις εισπράξεις 420 εκατ. Είναι εισπράξεις μικρότερες κατά 4,1% από το προηγούμενο έτος. Αλλά και οι πληρωμές είναι γύρω 424 εκατ., είναι επίσης λιγότερο 4%».





