Μια από τις μεγάλες παθογένειες της πολιτικής ζωής της χώρας μας, είναι το σύνηθες φαινόμενο άλλα να λέει κάποιος( πολιτικός αρχηγός , κόμμα ,βουλευτής , δήμαρχος , δημοτική παράταξη) όταν είναι στην αντιπολίτευση και άλλα στην εξουσία καθώς και το αντίστροφο.
Στο χώρο δε της αυτοδιοίκησης, το φαινόμενο αυτό « συναντάται» ακόμα πιο συχνά και με πιο κραυγαλέο τρόπο. Και ιδιαίτερα σε γειτονικούς Δήμους ανάμεσα σε παρατάξεις που πρόσκεινται στα ίδια κόμματα αλλά με διαφορετικές « ανάγκες» στην « αυτοεπιβεβαίωση» της « σκληρής» αντιπολίτευσης και του …κομματικού στίγματός τους.
Μια τέτοια περίπτωση είναι και η δημοτική κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ στον Κορυδαλλό , με επικεφαλής την Καίτη Κυλλάκου.
Ανάγκη « αυτοεπιβεβαίωσης;»
Η παράταξή της και προσωπικά η ίδια , δέχεται το τελευταίο διάστημα , όπως η ίδια κατήγγειλε με ανακοινώσεις της δημόσια , ισχυρότατη πίεση από μια ομάδα ετερόκλητων παραγόντων, μ’ επικεφαλής δημοτικό παράγοντα της Δημοτικής Αρχής Κασιμάτη, που εξακολουθεί ωστόσο να εμφανίζεται ως… ΠΑΣΟΚ .
Στόχος τους, κατά την ίδια, ήταν να ελέγξουν τη Γραμματεία της Τοπικής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στον Κορυδαλλό ,στις πρόσφατες εσωκομματικές του εκλογές με απώτερο στόχο τις Δημοτικές Εκλογές , όπου το « χρίσμα» του ΣΥΡΙΖΑ ,να δοθεί στον « ανανήψαντα» τέως ΠΑΣΟΚο
Αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ στη ρύθμιση των δανείων ;
Κάτω λοιπόν από αυτή την πίεση , η κυρία Κυλλάκου , έχει αλλάξει στάση , ασκώντας όλο και περισσότερο «σκληρή» κριτική , που στην πράξη είναι μηδενιστική και ισοπεδωτική , στη Δημοτική Αρχή Κασιμάτη, θέλοντας και ενδεχομένως να « επηρεάσει»- φευ όμως- και τις ενδοπαραταξιακές διεργασίες και αναταράξεις στο εσωτερικό της παράταξης Κασιμάτη.
Έτσι , έφτασε να μην ψηφίζει (!) να γίνει ρύθμιση των δανείων του Δήμου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων – την οποία και ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο της ΚΕΔΕ- και από την οποία ο Δήμος και κατ΄επέκταση οι πολίτες από τη μείωση των τόκων θα εξοικονομήσουν σημαντικά ποσά που θα πάνε σε κοινωνικές δραστηριότητες και να καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι μεθοδεύει τη χρεοκοπία της αυτοδιοίκησης .
Έτσι κάποιος σε « χρεοκοπεί» ;
Όταν μόνο για το Δήμο της , τον Κορυδαλλό , τους τελευταίους δυο μήνες ,ρυθμίστηκαν οι οφειλές προς το ΙΚΑ ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ , δόθηκαν 9 εκατομμύρια ευρώ για εξόφληση χρεών προμηθευτών και είναι σ΄εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί έργα πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ .
Έ, τώρα πως γίνεται κάποιος με όλα αυτά να επιδιώκει να… χρεοκοπήσει την Αυτοδιοίκηση , πιστεύουμε ότι ούτε η κυρία Κυλλάκου το πιστεύει κατά βάθος . Εκτός και αν οι πολιτικές ανασφάλειες την οδηγούν σε ένα στείρο αντιπολιτευτικό λόγο και στην κομματική λογική « μια είναι η γραμμή» που τόσο η ίδια επί χρόνια , στο αριστερό κίνημα , αντιπάλευε.





