perif symb sgouros - dourou

Άλλα λένε στα « κανάλια» οι υποψήφιοι περιφερειάρχες των κομμάτων τους  και τα εκ διαμέτρου ακριβώς αντίθετα υποστηρίζουν και πράττουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής , οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι ενώ προσπαθούν  να πείσουν τους πολίτες να καταψηφίσουν τον νυν Περιφερειάρχη , Γιάννη Σγουρό ,με τον  ισχυρισμό ότι δεν «έκανε έργο»,  επειδή σ΄αντίθεση με ότι συνέβη σ΄όλο το ελληνικό κράτος , εκείνος δεν …πτώχευσε την Περιφέρεια Αττικής και με τη χρηστή διοίκησή του , κατάφερε σε μόλις 3,5 χρόνια να πραγματοποιήσει και δρομολογήσει εκατοντάδες  έργα , εξασφαλίζοντας παράλληλα 300 εκατομμύρια ευρώ , με τις εκπτώσεις που πέτυχε σε διαγωνισμούς και το νοικοκύρεμα των υπηρεσιών των πρώην 4 νομαρχιών της Αττικής , στο Περιφερειακό Συμβούλιο τι πράττουν;

Καταψηφίζουν (!!!)τις προτάσεις για  σημαντικά έργα υποδομών που έρχονται προς έγκριση

Εκεί λοιπόν  που κατηγορούσαν την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά τον Περιφερειάρχη , Γιάννη Σγουρό ,  ότι δεν κάνει αρκετά έργα, έφτασαν στο σημείο να μιλάνε, για… αλόγιστη διανομή χρημάτων σε δήμους για παρεμβάσεις…

Στην μόλις προηγούμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για τον απολογισμό του περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού για το 2013, η αντιπολίτευση τον κατηγορούσε για το μεγάλο αποθεματικό που διαθέτει η Περιφέρεια και το οποίο, όπως ακούστηκε, θα έπρεπε να δοθεί πίσω στους πολίτες με τη μορφή έργων και παρεμβάσεων , όπως εξάλλου ήταν και είναι η βούληση  του κ. Σγουρού .

Τι και αν  τους το είπε . Τι και αν τους ανέφερε αναλυτικά τα εκατοντάδες έργα που έχουν γίνουν  στην Αττική .Τι και αν τους διαβεβαίωνε ότι και το αποθεματικό σε έργα που σχεδιάζονται θα χρηματοδοτήσει . Τι και αν τους τόνισε ότι δεν υπήρξε περίπτωση Δήμου , που να κατέθεσε πρόταση για χρηματοδότηση έργου με ολοκληρωμένο φάκελο και να μην έγινε .Τι κι αν τους υπογράμμισε ότι έπονται και άλλα δεκάδες νέα έργα , που ετοιμάζουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ….Εκείνοι τίποτε. Δεν « πείθονταν» .

 

Ψήφισαν κατά

Έλα όμως που στο αμέσως επόμενο περιφερειακό συμβούλιο, ο Σγουρός έφερε πρόταση για την υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων για δέκα σημαντικά  ακόμα έργα σε διάφορους δήμους, συνολικού προϋπολογισμού περί τα 18 εκατ. ευρώ…

Τι έκανε τότε η αντιπολίτευση, που στο προηγούμενο τον κατηγορούσε ότι δεν κάνει έργα ; Ψήφισε κατά ή λευκό στα περισσότερα εξ αυτών, μια γιατί δεν έβλεπαν τη χρησιμότητα των παρεμβάσεων, την άλλη γιατί τα λεφτά τους φαίνονταν πολλά.

Ούτε τους παριστάμενους Δημάρχους στους Δήμους των οποίων πρόκειται να γίνουν τα  έργα  και οι οποίοι τους υπογράμμισαν ότι  καθόλου δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί τους , δεν άκουσαν.

 

Βεβαίως τα έργα αυτά και χωρίς την ψήφο τους εγκρίθηκαν και παίρνουν τον δρόμο της υλοποίησης.

Όπως είπε και ο περιφερειάρχης: «Ανεξαρτήτως του προεκλογικού πνεύματος που επικρατεί, εμείς μένουμε πιστοί και αφοσιωμένοι στο έργο που ξεκινήσαμε. Με την έγκριση των δέκα νέων αυτών προγραμματικών συμβάσεων, θα βάλουμε ένα ακόμα λιθαράκι στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων του λεκανοπεδίου. Όταν οι άλλοι επιδίδονται σε προεκλογικές ατάκες και λόγια του αέρα, εμείς απλώς κοιτάμε τη δουλειά μας και το χρέος μας απέναντι στους πολίτες».

 

Οι προγραμματικές συμβάσεις των έργων που εγκρίθηκαν είναι:

 

1. «Κατασκευή 7ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Δήμου Νέας Σμύρνης (οδός Σινώπης)», συνολικού προϋπολογισμού 2.300.084.000ευρώ, η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Στη συνεδρίαση το «παρών» έδωσε ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης Γ. Κουτελάκης, ο οποίος ευχαρίστησε το περιφερειακό συμβούλιο, μιλώντας για ένα έργο με μεγάλη σημασία για την πόλη του. Επίσης κατέρριψε έναν προς έναν τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι είναι «ακριβό» το έργο .

2. «Ερευνητική συνδρομή στην Περιφέρεια Αττικής ως προς την προοπτική αξιοποίησης για περπάτημα και ποδήλατο εγκαταλελειμμένων σιδηροδρομικών γραμμών. Το παράδειγμα της γραμμής Αγ. Ανάργυροι-Λαύριο» συνολικού προϋπολογισμού 246.000 ευρώ, η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Ο καθηγητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Θ. Βλαστός που παρέστησε στη συνεδρίαση, ανέφερε: «Με το έργο αυτό θα υπάρξει μια γενικότερη αναβάθμιση των Μεσογείων για τον τουρισμό, την υγεία και την αναψυχή των κατοίκων, ενώ μπορεί να συνδυαστεί και με άλλα παράλληλα μικρά έργα».

 

3. «Συντήρηση και επισκευή οδοστρώματος οδών πρόσβασης στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Κηφισιάς “Άγιοι Ανάργυροι” από την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας» συνολικού προϋπολογισμού 230.000,00€, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα. Ο δήμαρχος Κηφισιάς Ν. Χιωτάκης αφού ευχαρίστησε το περιφερειακό συμβούλιο, επεσήμανε την αναγκαιότητα του έργου για ένα νοσοκομείο που, πλέον, αποτελεί κομβική μονάδα Υγείας για τα βόρεια προάστια.

 

4. «Αναβάθμιση Γηπέδων Ποδοσφαίρου Αλίμου» συνολικού προϋπολογισμού 599.867,00 ευρώ, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα.

 

5. «Συντήρηση οδικού δικτύου Δήμου Ηλιούπολης» συνολικού προϋπολογισμού εξακοσίων χιλιάδων ευρώ (600.000,00€), η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα. Ο αντιδήμαρχος Ηλιούπολης, Χ. Καλαρίτης τόνισε: «θα αποτελέσει μια σοβαρή ένεση για να βελτιώσουμε μέρος από το οδικό δίκτυο. Σας ευχαριστούμε όλους».

 

6. «Επανασφάλτωση της Λεωφόρου Ελευθερίας (Αμφιθέας) του Δήμου Αλίμου» συνολικού προϋπολογισμού 350.000,00 ευρώ, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα.

 

7. «Ανάπλαση για την αναζωογόνηση υποβαθμισμένων περιοχών Δήμου Δάφνης-Υμηττού», συνολικού προϋπολογισμού 11.200.000,00 ευρώ, η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Ο δήμαρχος Δάφνης- Υμηττού Μ. Σταυριανουδάκης παίρνοντας τον λόγο ανέφερε: «Ο Δήμος έχει στηριχθεί και από την Νομαρχία και από την Περιφέρεια Αττικής. Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε υποβαθμισμένες περιοχές, με τη δική σας υποστήριξη θα τα καταφέρουμε».

 

8. «Συντήρηση ασφαλτικών οδοστρωμάτων στο οδικό δίκτυο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου» συνολικού προϋπολογισμού 200.000,00 ευρώ, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα. Το παρόν κατά τη συνεδρίαση έδωσε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Δ. Χατζηδάκης.

 

9. «Ανακατασκευή ασφαλτικών ταπήτων στη Δ.Κ. Καματερού» συνολικού προϋπολογισμού 800.000,00 ευρώ, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα.

 

10. «Συντήρηση ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα οδών του Δήμου Ιλίου» συνολικού προϋπολογισμού 800.000,00 ευρώ, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα. Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιλίου Γ. Λιόσης ευχαρίστησε την Περιφέρεια Αττικής και ιδιαιτέρως τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό.

 

 

Προηγούμενο άρθροΔωρεάν σεμινάρια φωτο από το Δήμο Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΚόντρα στη συντηρητική ατζέντα της κυβέρνησης Σαμαρά , το Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Δημητρίου