PA140125_939pr

Ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής, η Επαρχιακή οδός Μεγάρων – Αλεποχωρίου (πεδινό τμήμα), εγκαινιάστηκε στον κόμβο Αγ. Στεφάνου (επί της οδού Μεγάρων – Αλεποχωρίου) στα Μέγαρα, από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, και την Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Σταυρούλα Δήμου.

Έχει μήκος 21 χιλιόμετρα περίπου και αποτελεί τον κύριο επαρχιακό οδικό άξονα σύνδεσης Σαρωνικού και Κορινθιακού Κόλπου μέσω των οικιστικών συγκροτημάτων Μεγάρων και Αλεποχωρίου, ακολουθώντας βορειοδυτική κατεύθυνση, καταλήγοντας εν τέλει, στο Κάτω Αλεποχώρι.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 12,69 εκατ. Ευρώ και η χρηματοδότησή του προήλθε από κοινοτικούς πόρους μέσω της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής.

Όπως σημείωσε στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός , έγινε επίσης η  κατασκευή όλων των τεχνικών έργων απορροής ομβρίων που η νέα οδός απαιτεί και η διαμόρφωση των κυρίων κόμβων κατά μήκος της νέας οδού.

«Το συγκεκριμένο έργο θα βελτιώσει σημαντικά την  ποιότητα ζωής όχι μόνο των δημοτών των Μεγάρων αλλά και χιλιάδων άλλων που κατά τους θερινούς μήνες χρησιμοποιούν την οδό, αφού αναμένεται να μειώσει σημαντικά το χρόνο και τη δυσκολία του ταξιδιού άρα και την  πιθανότητα πρόκλησης ατυχημάτων και θα αυξήσει αποφασιστικά την επισκεψιμότητα της παραλιακής ζώνης Ψάθας -Αλεποχωρίου και συνακόλουθα της τουριστικής και εμπορικής κίνησης σε αυτή», υπογράμμισε ο κ. Σγουρός και πρόσθεσε λέγοντας:

Θα ήθελα να σταθώ στη σοφή λαϊκή ρήση «τα πολλά λόγια είναι φτώχεια» και απευθυνόμενος στον αγαπητό Δήμαρχο Μεγαρέων έχω να παρατηρήσω πως όντως αυτή τη ρήση την τηρείτε χωρίς υπερβολές. Η Κεντρική Διοίκηση εκπροσωπούμενη σήμερα από τον κ. Θανάση Μπούρα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού εκπροσωπούμενη από τους Δημάρχους Μεγαρέων και Ασπροπύργου και η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεύτερου βαθμού εκπροσωπούμενη από τους Αντιπεριφερειάρχες και εμένα, μπορούμε, μέσω των τεχνικών υπηρεσιών, με συνοχή και αγαστή συνεργασία να καταφέρουμε πολλά».

Ο κ. Σγουρός , τόνισε μ΄έμφαση ότι « το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της Περιφέρειας δαπανάται σε έργα υποδομής. Η απορρόφηση του ΕΣΠΑ μέσα σε λίγους μήνες από το 14% που την παραλάβαμε την εκτοξεύσαμε στο 77%. Πρόκειται για μία αύξηση ρεκόρ της τάξης του 700%. Όλα τα χρήματα από το ΕΣΠΑ και τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας προορίζονται για τους 66 Δήμους που συνθέτουν την Περιφέρειά μας».

«Με σωστή διαχείριση και συνεργασία φέρνουμε λαμπρά αποτελέσματα. Τα έργα υποδομής δεν αναβαθμίζουν απλά μια περιοχή, αλλά καταπολεμούν την ανεργία, την οποία αντιμετωπίζουμε σαν το μεγαλύτερο εχθρό μας. Το έργο που επιτελούμε δεν αφορά σε πολιτικές σκοπιμότητες, θέλουμε να νικήσουμε, και θα τα καταφέρουμε μόνο αν σκύψουμε με κατανόηση στα προβλήματα των συμπολιτών μας και τα επιλύσουμε. Αυτή είναι άλλωστε και η αποστολή μας », σημείωσε .

Στην εκδήλωση, επίσης, παρέστησαν ο Βουλευτής Νομού Αττικής Θανάσης Μπούρας, ο Δήμαρχος Μεγαρέων, Ιωάννης Μαρινάκης, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, Νίκος Μελετίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Δημήτρης Κατσικάρης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της περιοχής, καθώς και πολλοί κάτοικοι.

Προηγούμενο άρθροΜ. Καχριμάνης : Παραπληροφορεί ο Αρβανίτης για ΚΕΚ – ΤΟΠΣΑ Πρέβεζας
Επόμενο άρθροΑλληλέγγυος έμπρακτα ο Δήμος Μαρκοπούλου στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς