Και με τη «βούλα» των ενδοπαραταξιακών εκλογών ο Λευτέρης Μαγιάκης, επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Αμαρουσίου, είναι υποψήφιος Δήμαρχος της νεοσύστατης, διευρυμένης παράταξης «Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι», η οποία, έχει ι και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές του Μαΐου.
Στη σχετική διαδικασία της ψηφοφορίας ανάμεσα στα μέλη που υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού, ο κ. Μαγιάκης έλαβε 347 ψήφους σε σύνολο 356 ψηφισάντων.
«Με κριτήριο την ενότητα, χωρίς αποκλεισμούς, με υπευθυνότητα και αγωνιστικότητα, ξεκινάμε από αύριο τον προεκλογικό μας αγώνα. Θα φτάσουμε σε κάθε μαρουσιώτικο σπίτι, σε κάθε συλλογικότητα», δήλωσε στο πρώτο του μήνυμα, σαν αρχηγός του συνδυασμού, ο υποψήφιος, πλέον, δήμαρχος.
Αποσύρθηκε ο Καραμέρος
Στον θρίαμβο του κ. Μαγιάκη στις ενδοπαραταξιακές εκλογές βοήθησε, βέβαια, και η απόσυρση, την τελευταία στιγμή, του έτερου υποψήφιου για την κεφαλή της παράταξης Γιώργου Καραμέρου. Θυμίζουμε, ο κ. Καραμέρος είχε εκφράσει ενδιαφέρον για την αρχηγία του συνδυασμού, ταυτόχρονα δε για το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ, ενδιαφέρον που οδήγησε στη λύση των εσωτερικών εκλογών.
Μια ημέρα όμως πριν τη διαδικασία, ο κ. Καραμέρος διάλεξε να αποσύρει την υποψηφιότητά του, όπως εξήγησε, για να μην διχάσει το κοινό της παράταξης.
Η σχετική ανακοίνωση του Γιώργου Καραμέρου, στην οποία, πάντως, δεν ξεκαθαρίζεται αν θα είναι τελικά υποψήφιος δήμαρχος, έχει ως εξής:
«Όπως σας ενημέρωσα και στη συνάντηση που είχαμε την Τετάρτη 29 Γενάρη αντιπροτείνω στη βάση των όσων είπα και στη συνέλευση της 26 Γενάρη τη διενέργεια ανοικτής ψηφοφορίας στη βάση των εκλογικών καταλόγων των Δημοτών Αμαρουσίου μετά τις 18 Φλεβάρη. Αυτό βέβαια θα προϋπόθετε την δημόσια ανάρτηση στο διαδίκτυο της ιδρυτικής διακήρυξης αλλά και του προσχεδίου προγράμματος ώστε να ενημερωθούν και οι 71.600 κάτοικοι του Αμαρουσίου για τις αρχές της πρωτοβουλίας και του τι προτιθέμεθα να αλλάξουμε στην πόλη που ζουν.
Μια τέτοια εμπροσθοβαρής κίνηση, που ωστόσο πλέον δεν είναι εφικτή δεδομένης της επιμονής στην προδιαγεγραμμένη διαδικασία ως προς την επιλογή του επικεφαλής, μαζί με όσους έχουν ήδη υπογράψει τη διακήρυξη θα δημιουργούσε ένα αληθινά πλατύ μέτωπο νίκης.
Ως εκ τούτου η συμμετοχή μου στην διαδικασία της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου θα λειτουργούσε διχαστικά και όχι ενωτικά που είναι και το ζητούμενο.
Τιμώ όλους όσοι υπέγραψαν έως τώρα την διακήρυξη και τους θεωρώ ένα κομμάτι από το καλύτερο δυναμικό της πόλης. Επικοινώνησα με δεκάδες από εσάς ιδιαίτερα αυτή την εβδομάδα και είδα στα μάτια σας 3 μήνες πριν από τις εκλογές την πίστη για τη νίκη και την ανατροπή.
Εύχομαι στον Λευτέρη Μαγιάκη καλή δύναμη και θεωρώ ότι και η δική μου συμμετοχή παρά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε δυναμώνει την προσπάθειά του, την προσπάθειά μας.
Η συνεργασία μας δεν περιορίζεται σε μια διαδικασία ή στενά στο πλαίσιο ενός συνδυασμού και θα είναι διαρκής.
Είμαι βέβαιος τέλος ότι η δυναμική που αναπτύσσεται στην κοινωνία και θα εκφραστεί και στις ευρωεκλογές με την εμφατική επικράτηση των αντιμνημονιακών δυνάμεων θα εκφραστεί το ίδιο και καλύτερα και στο Μαρούσι.
Ο πήχης είναι η νίκη από την πρώτη Κυριακή και η εκλογή νέου Δημάρχου στο Μαρούσι μετά από 8 χρόνια ανούσιας στασιμότητας.
Ο καθένας κρίνει τον τρόπο με τον οποίο θα συμβάλλει σ’ αυτό.
Σας ευχαριστώ».





