«Θύματα» άδικης αντιμετώπισης, εκ μέρους διαφόρων υπαλλήλων του Δασαρχείου Πειραιά έχουν πέσει κάτοικοι των Κυθήρων ,περιουσιακά στοιχεία των οποίων έχουν εμπλοκή με την Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων του Δασαρχείου Πειραιά.
Αυτό καταγγέλλει , μ΄ερώτησή του στη Βουλή , προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης , ο βουλευτής των « Ανεξάρτητων Ελλήνων» , Παναγιώτης Μελάς .
Όπως αναφέρει πολλοί κάτοικοι των Κυθήρων και ενώ έχουν τίτλους ιδιοκτησίας και έχουν προσφύγει στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων του Δασαρχείου Πειραιά, έχουν περάσει χρόνια και απόφαση δεν έχει εκδοθεί.
Η Επιτροπή ορίζεται πάντα στην αρχή του έτους και αποτελείται από ένα δικαστικό λειτουργό, ένα δασικό και ένα γεωπόνο. Η Επιτροπή, κάνει αυτοψία των αγρών και στη συνέχεια, καλείται ο ενδιαφερόμενος στον Πειραιά, στο γραφείο του Προέδρου ή σε δικαστική αίθουσα, όπου εκδικάζεται η υπόθεση.
Ο βουλευτής των « Ανεξάρτητων Ελλήνων» , τονίζει ότι , «οι Κυθήριοι μετά από έρευνα που έκαναν, για αντίστοιχες περιπτώσεις, για ακίνητα που βρίσκονται σε άλλα νησιά, Ύδρα, Σπέτσες κλπ, έχει πάει Επιτροπή προ πολλών μηνών και μόνο στα Κύθηρα έχει να μεταβεί 3-4 ίσως και 5 χρόνια.
Αποτέλεσμα της μεγάλης αυτής καθυστέρησης είναι, οι ενδιαφερόμενοι Κυθήριοι να μη μπορούν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους, για την οποία έχουν προσφύγει στην Επιτροπή».
Ο κ. Μελάς καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν γιατί υπάρχει αυτή η μεγάλη καθυστέρηση της αρμόδιας Επιτροπής για τα Κύθηρα και να παρέμβουν ώστε να μεταβεί στα Κύθηρα Επιτροπή το ταχύτερο, προκειμένου να ελεγχθούν οι εκκρεμότητες και να εξυπηρετηθούν οι ενδιαφερόμενοι, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους





