
Το σημαντικό έργο στον τομέα διαχείρισης αποβλήτων ,που υλοποιήθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος , με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, παρουσίασαν στην πρόσφατη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης , ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος.
Όπως τονίστηκε για τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, ο απολογισμός ξεπερνά τα 650 εκατ. ευρώ σε έργα και παρεμβάσεις με ουσιαστικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα.
Συγκεκριμένα , ολοκληρώθηκαν 72 έργα διαχείρισης αστικών λυμάτων: Δίκτυα αποχέτευσης και Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων σε 131 οικισμούς, έργα διαχείρισης λυματολάσπης που καλύπτουν το 60% των αναγκών της χώρας και ενεργειακές αναβαθμίσεις ΕΕΛ με εξοικονόμηση ενέργειας περίπου 30%.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων προχώρησε στην αγορά 130 ηλεκτροκίνητων απορριμματοφόρων συλλογής βιοαποβλήτων για τους Δήμους της Αττικής .
Επίσης έγιναν σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην οργάνωση και ενίσχυση των ΦΟΔΣΑ της χώρας.
«Αφήνουμε πίσω μας έργα σε ολόκληρη την Ελλάδα που προστατεύουν το περιβάλλον, δημιουργούν σύγχρονες υποδομές και βελτιώνουν έμπρακτα την ποιότητα ζωής των πολιτών» τονίζει, ο κ. Γραφάκος




