Από το Delphi Economic Forum ΧΙ , ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, ζήτησε , σ΄ ό,τι αφορά τη μητροπολιτική διακυβέρνηση και τις βασικές προτεραιότητες της περιφερειακής αρχής, τολμηρές αποφάσεις, επισημαίνοντας ότι «η συζήτηση έχει ωριμάσει, αλλά το αποφασιστικό βήμα δεν έχει γίνει ακόμη».
Όπως δήλωσε , απαντώντας σ΄ερωτήσεις του Τύπου , ζητήματα όπως το κυκλοφοριακό, η πολιτική προστασία και η διαχείριση των αποβλήτων «δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται αποσπασματικά – απαιτούν ενιαίο, μητροπολιτικό σχεδιασμό και συντονισμό».
Ο Περιφερειάρχης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί να σχεδιάζει ο καθένας ξεχωριστά. Χρειάζεται ένας φορέας που θα έχει την ευθύνη του συνολικού συντονισμού, με συνέχεια και συγκεκριμένο σχέδιο υλοποίησης», ενώ πρόσθεσε με έμφαση ότι «χρειάζεται να απαντήσουμε σε όλα αυτά τα ζητήματα με όρους ξεκάθαρους και αποτελεσματικούς. Και, κυρίως, η Πολιτεία οφείλει, στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης που έρχεται, να πάρει γενναίες αποφάσεις. Αλλιώς, θα συνεχίσουμε να συζητάμε τα ίδια και τα ίδια».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «η επίλυση των ζητημάτων αρμοδιοτήτων και η ενίσχυση των συνεργασιών είναι προϋπόθεση για να περάσουμε από τις μελέτες στο αποτέλεσμα», προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια Αττικής «διεκδικεί ενεργό ρόλο σε αυτή τη μετάβαση».
Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο συνολικό πρόγραμμα έργων της Περιφέρειας, σημειώνοντας ότι «έχουμε θέσει σε προτεραιότητα 300+1 έργα σε συνεργασία με τους 66 Δήμους μας, με στόχο την ασφάλεια, την ανθεκτικότητα και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Ο κόσμος δεν θέλει άλλες αναλύσεις – θέλει αποτέλεσμα. Και αυτό είναι το αποτέλεσμα που δίνουμε καθημερινά στο πεδίο».

Προηγούμενο άρθροΤους έχει γίνει «εφιάλτης»
Επόμενο άρθροΠολύ κάτω από τον πήχη ο Βρεττάκος