Μια απίστευτη απόφαση έλαβε προ ημερών το Δημοτικό Συμβούλιο της Πεντέλης , με εισήγηση της Δημοτικής Αρχής Κοσμοπούλου και τις ψήφους μόνο της παράταξης της :
Την παραχώρηση δημοτικών παιδικών χαρών για … prive πάρτι.
Αγνοώντας τις καίριες επισημάνσεις , προειδοποιήσεις για τις επιπτώσεις αλλά και τους σοβαρότατους κινδύνους που ελλοχεύουν από την απόφαση της αυτή , προχώρησε στην έγκριση της.
Εντύπωση έκανε το γεγονός ότι Δημοτικοί της Σύμβουλοι δήλωσαν ότι δεν είχαν διαβάσει την …εισήγηση.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση , με ένα καταιγισμό ερωτήσεων και επισημάνσεων , ανέδειξε « ελαφρότητα» προσέγγισης του θέματος από τη Δημοτική Αρχή Κοσμοπούλου αλλά και πόσο ατεκμηρίωτη και στο « πόδι» ήταν η σχετική εισήγηση.
Μάλιστα στο σοβαρότατο θέμα της ευθύνης αν συμβεί κάποιο ατύχημα , η Δήμαρχος απάντησε ότι θα « βαραίνει» εκείνον που διοργανώνει το πάρτι!
Δηλαδή σ΄έναν δημοτικό κοινόχρηστο χώρο , που από το νόμο είναι αποκλειστικά υπεύθυνος ο δήμος , κατά τη « θεώρηση» της κυρίας Κοσμοπούλου δεν θα έχει ευθύνη αλλά ο ιδιώτης!
Επίσης θα ισχύει ότι παράλληλα με τη διοργάνωση του πάρτι , η παιδική χαρά θα είναι ανοιχτή και για τ΄άλλα τα παιδιά και τους συνοδούς. Αλλά από εκείνον που του έχει παραχωρηθεί …θα χωροθετείται ο χώρος που θα γίνεται η γιορτή .
Που σημαίνει ότι όσο θέλει πχ και το 90% της παιδικής χαράς θα μπορεί να τη χωροθετήσει ως « prive» για τη γιορτή . Ή αν έχει καλεσμένα 50-60 παιδιά με τους συνοδούς του , η παιδική χαρά να είναι υπερπλήρεις και επομένως να αποτρέπεται η είσοδος « τρίτων».
Ακόμη , τέθηκε το θέμα ποιο αρμόδιο τμήμα του Δήμου θα αποφασίζει και με ποια κριτήρια επί των αιτήσεων παραχώρησης , χωρίς να δοθεί σαφής απάντηση.
Δεδομένου ότι τυχόν γιορτές δεν θα γίνονται το χειμώνα στις παιδικές χαρές αλλά Άνοιξη , Καλοκαίρι , αρχές Φθινοπώρου και ως συνήθως τις ημέρες Παρασκευή , Σάββατο , Κυριακή, αιτήσεις είναι βέβαιον ότι θα συμπίπτουν χρονικά και κατά τις ώρες .
Διότι είναι λογικό και αναμενόμενο ( λόγω της… ζήτησης που αναφέρθηκε ότι ήδη υπάρχει )ότι ο καθένας θα θέλει να διοργανώσει τα Σαββατοκύριακα τις γιορτές . Μετά τις 10-11 το πρωί και το απόγευμα αφού έχει « πέσει» ο ήλιος . Από ποιόν και πως θα επιλέγεται ο « τυχερός» ; Και εκείνος του οποίου απορρίπτεται το αίτημα πως θα το πληροφορείται και από ποιόν;

Προηγούμενο άρθροΝτροπιαστικές εικόνες για τον Πειραιά