
« Φουσκωμένα» κόστη για να δικαιολογηθεί η επιβολή από τη νέα Δημοτική Αρχή Αγ. Δημητρίου , της «εξωφρενικής αύξησης 29%» στα δημοτικά τέλη , καταγγέλλει η δημοτική κίνηση «ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ • Συμμετέχουμε – Ενώνουμε» , της πρώην δημάρχου , Μαρίας Ανδρούτσου.
Αντίθετα υποστηρίζει, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απέδειξε « με αριθμούς, ότι είναι εφικτή εδώ και τώρα μείωση κατά 20% στα ανταποδοτικά τέλη και διεύρυνση απαλλαγών και μειώσεων στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες».
Η δημοτική παράταξη καταψήφισε τη σχετική « κακογραμμένη εισήγηση του Δημάρχου για τα ανταποδοτικά τέλη, όχι μόνο για τα λάθη που περιείχε, αλλά κυρίως γιατί παγιώνει την εξωφρενική αύξηση κατά 29%, ενώ αποκαλύφθηκαν από τα απολογιστικά στοιχεία όλοι οι «φουσκωμένοι» Κωδικοί Αριθμοί Εξόδων για να δικαιολογηθεί αυτή αύξηση».
Όπως αναφέρει σ΄ανακοίνωση της , « αΑναμφίβολα το ενεργειακό κόστος “τινάζει στον αέρα” τους προϋπολογισμούς των Δήμων, όμως σκοπίμως εδώ δεν υπολογίστηκε η εξοικονόμηση από την αλλαγή του οδοφωτισμού με λαμπτήρες ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ LED!»
Σύμφωνα με την παράταξη της κυρίας Ανδρούτσου, « δεν πρόκειται απλά για “δημιουργική” λογιστική με ψευδείς εγγραφές, αλλά για καταστροφική, αφού τα νοικοκυριά και οι επαγγελματίες της πόλης του Αγίου Δημητρίου επιβαρύνονται με ποσοστό δεκαπλάσιο του πληθωρισμού»!





