Τη διάσωση και ανάδειξη των ιστορικών εγκαταστάσεων της Columbia ζήτησε η παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» , σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πρωτεύουσας.
«Είναι ένα ζήτημα που έχουμε θέσει κατ’ επανάληψη στο Δημοτικό Συμβούλιο, τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο, δεν καταγράφηκε κανένα θετικό βήμα» επισήμανε και πρόσθεσε:
« Με τα ΦΕΚ 443/Β/11-04-2006 και 449/ΑΑΠ/15-10-2008 μέρος του συγκροτήματος χαρακτηρίστηκε ως μνημείο του νεώτερου πολιτισμού, ενώ η ιδιοκτήτρια εταιρεία ανέλαβε υποχρεώσεις για τη δημιουργία Μουσείου. Έκτοτε παρατηρείται αδράνεια και από την εταιρεία και από το Υπουργείο Πολιτισμού με αποτέλεσμα ο χώρος να ρημάζει.
Ο ρόλος του Δήμου είναι κομβικός: Οφείλει να πιέσει για την εφαρμογή όσων προβλέπονται στο ΦΕΚ και να ζητήσει να συσταθεί φορέας, για την δημιουργία και διαχείριση Δημόσιου Μουσείου Ελληνικής Δισκογραφίας και για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων ώστε να μην καταρρεύσουν. Αντίστοιχα ο Δήμος να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου με πράσινο προς όφελος της ευρύτερης περιοχής».

Προηγούμενο άρθροΝέο μεγάλο έργο ύδρευσης στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο« Πλάνο» για αύξηση στα 500 εκατ. ευρώ της ζωικής παραγωγής στη Θεσσαλία μέχρι το 2030, κατάρτισε η Περιφέρεια