
Έως τις 6 Ιανουαρίου, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), μεταμορφώνει γειτονιές της Αθήνας σε εντυπωσιακά «χριστουγεννιάτικα χωριά» γεμάτα δράσεις και παιχνίδια που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά.
Η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Νίκη Αραμπατζή, συνομιλώντας με την Μαργαρίτα Μυτιληναίου στον ραδιοφωνικό αέρα του Αθήνα 9.84, κάλεσε μικρούς και μεγάλους να επισκεφτούν το πιο κοντινό τους χριστουγεννιάτικο χωριό για να απολαύσουν όμορφες στιγμές με χριστουγεννιάτικες κατασκευές, γλυκο-κεράσματα και πολλές ακόμη δράσεις για όλη την οικογένεια.
«Φέτος πολλαπλασιάζουμε τα χριστουγεννιάτικα χωριά, από 6 που ήταν πέρυσι σε 10. Μετά την εντυπωσιακή φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Σύνταγμα όπου καθημερινά πραγματοποιούνται πολύ ενδιαφέρουσες συναυλίες, τα εγκαίνια της χριστογεννιάτικης αγοράς στην Ομόνοια αλλά και το βανάκι του Αθήνα 9.84 το οποίο κάνει στάση σε όλες τις γειτονιές με τις συναυλίες και το live πρόγραμμά του, δημιουργήσαμε υπέροχα χριστουγεννιάτικα χωριά για τους μικρούς μας φίλους αλλά και για όλους όσοι αισθάνονται ακόμα παιδιά», ανέφερε.
Σύμφωνα με την κ. Αραμπατζή, μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, τα παιδιά θα μπορούν να απολαύσουν face-painting ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ, χριστουγεννιάτικες μασκότ, animateurs, μαριονέτες και πολλές ακόμη γιορτινές εκπλήξεις ενώ ακολουθώντας τον χάρτη του χωριού θα ανακαλύψουν τη μαγική διαδρομή με τελικό προορισμό το σπιτάκι του Αϊ-Βασίλη και θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διάφορα καλλιτεχνικά διαδραστικά δρώμενα, τα οποία θα προσφέρουν μία μοναδική χριστουγεννιάτικη εμπειρία.
«Σήμερα στις 5.30μμ, στην πλατεία Πηνελόπης Δέλτα (Ελληνορώσων), ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης θα εγκαινιάσει τα Χριστουγεννιάτικα χωριά με μια φαντασμαγορική τελετή έναρξης ενώ ο Πέτρος Κούρτης και η μπάντα με τους Μολυβένιους Στρατιώτες του, θα πλημμυρίσουν με γιορτινές μελωδίες τη λαμπερή χριστουγεννιάτικη βραδιά», σημείωσε.
«Πάμε στο άκρο της πόλης για να πραγματοποιήσουμε τα εγκαίνια των χριστουγεννιάτικων χωριών γιατί Αθήνα δεν είναι μόνο το κέντρο. Πρέπει να εστιάσουμε σε όσο περισσότερες γειτονιές μπορούμε», πρόσθεσε.




