Στο πρόγραμμα δημιουργίας νέων σχολείων κι ενίσχυσης του εξοπλισμού των ήδη υπαρχόντων, σε όλη την Αττική, αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής ,Γιώργος Πατούλης, στο μήνυμα του για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Αναφέρει συγκεκριμένα:
«Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στη γνώση και την άρτια εκπαίδευση της νέας γενιάς γιατί είναι το μέλλον της πατρίδας μας»
Σήμερα ξεκινά ένα νέο «ταξίδι» γνώσης για όλα τα παιδιά. Εύχομαι σε όλους τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό μία καλή, δημιουργική και κυρίως ασφαλή χρονιά, που θα τους δώσει την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις εκπαιδευτικές τους εμπειρίες και να απολαύσουν τα αγαθά της γνώσης.
Ως Περιφέρεια Αττικής, προτεραιότητά μας είναι και αυτή τη χρονιά να διασφαλίσουμε ότι η σχολική περίοδος θα κυλήσει σε ασφαλείς συνθήκες για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό.
Σε αυτό το πλαίσιο ήδη εστιάζουμε στους αυστηρούς ελέγχους για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων, κατά προτεραιότητα στα σχολεία καθώς και στα οχήματα που μεταφέρουν μαθητές, ενώ θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε με όσα μέσα διαθέτουμε, όπου απαιτείται.
Παράλληλα, εκτελούμε ένα μεγάλο πρόγραμμα δημιουργίας νέων σχολείων κι ενίσχυσης του εξοπλισμού των ήδη υπαρχόντων, σε όλη την Αττική, για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας θα μαθαίνουν γράμματα σε σύγχρονες κι ασφαλείς σχολικές υποδομές.
Και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη από τις 45 ενταγμένες δράσεις σχολικών έργων και μελετών που χρηματοδοτούνται με περισσότερα από 77 εκ. € από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και δικαιούχο τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ.
Και επιπρόσθετα στο νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα Αττική 2021-2027 το οποίο εγκρίθηκε στα τέλη του Αυγούστου του 2022, προβλέπονται πάνω από 120 εκ. ευρώ για τον Εκσυγχρονισμό Μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και του εξοπλισμού σχολικών μονάδων, την Επέκταση Μονάδων Προσχολικής Εκπαίδευσης και την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων μεταξύ των οποίων και υφιστάμενων σχολικών κτιρίων.
Για εμάς αποτελεί διαχρονικά προτεραιότητα η δυνατότητα πρόσβασης όλων των παιδιών, χωρίς εξαίρεση, στα αγαθά της μόρφωσης, σε ένα ασφαλές και σύγχρονο σχολικό περιβάλλον, καθώς αποτελεί βαθιά μας πεποίθηση πως η επένδυση στη γνώση και την άρτια εκπαίδευση της νέας γενιάς αφορά το μέλλον της πατρίδας μας. Είναι τα ισχυρά θεμέλια για την ουσιαστική και αποτελεσματική αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας μας.
Σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με στοχευμένες δράσεις με βασικό μας στόχο, ένα σχολείο σύγχρονο, με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Προηγούμενο άρθρο“Χωματερή” στο Σχιστό δημιουργεί η Εκκλησίας της Ελλάδος.”Επί ποδός πολέμου” η Αυτοδιοίκηση
Επόμενο άρθροΜαζεύουν σχολικά είδη για τους μαθητές στον Αγ. Δημήτριο