Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης συμμετείχε στην Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Δημόσιας Διοίκησης των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξήχθη στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργάνωσε η Πορτογαλική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη λήξη της θητείας της.
Ο κ. Βορίδης, με παρέμβασή του, ανέδειξε την ετοιμότητα που επέδειξε η ελληνική Κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας αναφορικά με το ζήτημα της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης, λαμβάνοντας τα απαραίτητα εκείνα μέτρα που αφενός θωράκισαν τη δημόσια υγεία, προστατεύοντας τους εργαζομένους και αφετέρου διασφάλισαν την εύρυθμη λειτουργία του ελληνικού Δημοσίου εν μέσω της ιδιαίτερης αυτής κατάστασης.
Παράλληλα, με αφορμή τη συζήτηση για την επιμόρφωση και την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης που απασχόλησε τους Ευρωπαίους Υπουργούς, ο κ. Βορίδης παρουσίασε το φιλόδοξο επιμορφωτικό σχέδιο που έχει αναλάβει να υλοποιήσει το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) και έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή.
Το πρόγραμμα, που υλοποιείται σε συνεργασία με τη Microsoft, προβλέπει την ψηφιακή επιμόρφωση 5.000 συνολικά ωφελούμενων δημοσίων υπαλλήλων στην κατεύθυνση ενδυνάμωσης των ψηφιακών τους δυνατοτήτων προκειμένου να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες απαιτήσεις της νέας Δημόσιας Διοίκησης.
Επιπροσθέτως, ο υπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία στο θεσμικό πλαίσιο που συνέταξε το Υπουργείο Εσωτερικών και ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, με το οποίο ρυθμίστηκε η εφαρμογή της τηλεργασίας στο ελληνικό Δημόσιο, καλύπτοντας ένα σημαντικό νομοθετικό κενό που υπήρχε και εναρμονίζοντας το σχετικό πεδίο με τα ισχύοντα στην πλειονότητα των δυτικών ευρωπαϊκών κρατών.
Τέλος, αναφορικά με το θέμα της ενίσχυσης της συνεργασίας των αρμόδιων υπηρεσιών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο που τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης, ο κ. Βορίδης επεσήμανε την ανάγκη να επιδιωχθεί η ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των υπηρεσιών των Υπουργείων Δημόσιας Διοίκησης των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έφερε ως παράδειγμα την άριστη συνεργασία του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. με τη γαλλική Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (École Nationale d’ Administration – ENA) στο ζήτημα αυτό.

Προηγούμενο άρθροΤαρακουνά Κάρναβο και αρμόδιους φορείς ο Ευθυμίου για την ρύπανση και δυσοσμία στον Ιλισό
Επόμενο άρθροΠΟΕ-ΟΤΑ : « Χέρι-χέρι» ο Κονδύλης με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης