Στη συγκλονιστική δήλωση ότι η κυβέρνηση αύξησε τον μέσο όρο μαθητών από τους 17 στους 20, εν μέσω πανδημίας, με την δικαιολογία ότι η μείωση αριθμού μαθητών ανά τάξη, έχει μικρότερη επίδραση στην προστασία από τον κορονοϊό από ότι η χρήση μάσκας και το self test, προχώρησε εκ μέρους της κυβέρνησης η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή, απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Β2 Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25, κ. Κρίτωνα Αρσένη.
Στη Δυτική Αθήνα, οι μέχρι τώρα συγχωνεύσεις, αφορούν 26 τμήματα των παρακάτω σχολικών μονάδων: 1o, 3o και 6ο Λύκειο Αιγάλεω, 4ο & 5ο Γυμνάσιο Αιγάλεω, 1ο & 3ο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας, 1ο & 2ο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας, 4ο και 7ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου, 1ο Λύκειο Χαϊδαρίου, 2ο, 3ο, 14ο, 16ο Γυμνάσιο Περιστερίου αλλα και 6ο, 10ο Λύκειο Περιστερίου.
Η κ. Μακρή, σύμφωνα με τον κ. Αρσένη, υπεραμύνθηκε των συνενώσεων πλέον των 1000 τμημάτων σε όλη την Ελλάδα, ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ενώ ακόμα κλιμακώνεται το 4ο κύμα της πανδημίας. Μετά από την εκπαιδευτικά χαμένη περσινή χρονιά λόγω τηλεκπαίδευσης, αλλάζουν το σχολικό περιβάλλον (συμμαθητές, καθηγητές) για ένα τεράστιο ποσοστό μαθητών διαταράσσοντας περαιτέρω την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η κ. Μακρή είπε επίσης, ότι η μείωση μαθητών δεν είναι αρκετά επιτυχημένο μέτρο μείωσης μετάδοσης του κορονοϊού, συγκριτικά με τη χρήση μάσκας και το self test δεν απάντησε όμως αν και τα τρία μαζί είναι πιο αποτελεσματικά, απ’ ότι οποιοδήποτε μεμονωμένα αλλά και ούτε ανέφερε ποια είναι η επίπτωση στην διάδοση του κορονοϊού, από την αύξηση των μαθητών ανα τάξη.

«Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση προτεραιοποιεί την αποφυγή της ενίσχυσης της δημόσιας εκπαίδευσης με προσλήψεις εκπαιδευτικών, από την υγειονομική ασφάλεια των μαθητών και καθηγητών απέναντι στον κορονοϊό» τονίζει σε σχετική του δήλωση , ο κ. Αρσένης.